6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Yeni spor sahaları hizmete açıldı

Kırşehir Valiliğince yaptırılan yeni spor sahaları, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Vali M. Lütfullah Bilgin'in destek ve katkıları ile Kırşehir'e yeni ve modern spor sahaları yaptırılırken, amatör sporlar için kullanılacak sahaların açılışı, törenlerle gerçekleşti. Vali Bilgin ve beraberindeki protokol üyelerince ilk olarak maliyeti yaklaşık 450 bin YTL'yi bulan Bağbaşı Çim Sahası'nın açılışı gerçekleştirilirken, ardından da 2 no’lu Saha'nın ve Ahi Stadyumu içerisine yapılan tenis kortunun açılışı yapıldı. Yeni spor sahalarının açılışı sırasında, amatör kulüplerin futbolcuları tarafından Vali Bilgin'e teşekkür mesajı içeren pankartlar açılırken, yine Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Müfit Göçen tarafından spora ve sporcuya verdiği desteklerinden dolayı Vali Bilgin'e plaket verildi.

Yeni spor sahalarının açılış töreninde konuşan Vali Bilgin, profesyonel liglerde başarılı olmanın yolunun amatör sporda başarılı olmaktan geçtiğini kaydederek, "Amatör sporlarda başarılı değilsek profesyonel sporda başarılı olamayız. Kırşehirspor'da profesyonel bir Kırşehirli futbolcu oynamıyorsa bunun temelinde amatör sporlarda başarının olmayışı var. Bize düşen görev gerekli alt yapıyı hazırlamak ve gençlerimizin hizmetine sunmak. Bunun için de yoğun bir çalışmanın ürünü olarak yeni sahalarımızı meydana getirdik. Gençlerimize ve Kırşehir spor camiasına hayırlı olsun" dedi.

'VALİ'YE TEŞEKKÜR PLAKETİ'

Törenlerde konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Kandemir ise, spor sahalarının modern hale gelmesi ile sporculara verilen eğitimin de kalitesinin artacağını belirterek, "Sahalarımız topraktı ve gençlerimiz büyük sıkıntı çekiyordu. Valimiz Sayın Lütfullah Bilgin'in desteği ile yeni sahalara kavuştuk. Spor camiası adına kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Kırşehir'de ilk defa tenis kortu kuruldu ve hizmete girdi. Spor sahalarımız ilimize ve gençlerimize hayırlı olsun " dedi.

Spora ve sporcuya desteklerinden dolayı Vali Bilgin'e plaket veren ASKF Başkanı Müfit Göçen de, 2 adet çim saha ve 1 adet tenis kortuna kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek," Valimizin girişimleriyle modern sahalara kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Spora ve sporcuya destek veren bir Valiye sahip olmak son derece önemli. Valimiz Sayın Bilgin'e sonsuz teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Zaten kendilerinin amatör spor kulüplerine verdiği malzeme desteği ile ayakta duruyorduk. Şimdi bize yeni sahalar hediye etti. Kırşehirliler adına kendisine minnettarız" dedi. Yapılan konuşmalar ve açılışların ardından Vali Bilgin, yapılan çim sahada ve tenis kortunda 2007-2008 spor faaliyetlerini başlattı.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 14:55:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?