7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Yeni Vali Yardımcısı Urfa'dan

ŞANLIURFA VALİ YARDIMSICI YILDIRAY MAĞLAÇ, KIRŞEHİR'E ATANDI

İçişleri Bakanlığı'nın atama kararları, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak, bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Yapılan değişiklilerde, Kırşehir Vali Yardımcılığına Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç atandı.

İçişleri Bakanlığı'nın Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve Emniyet Müdürlerine ilişkin atama kararnamesi bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 1. derece kadrolu olan ve Edirne Vali Yardımcılığına atanan Kırşehir Vali Yardımcısı Nedim Özırmak'ın yerine, yine 1. derece kadrolu olan Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç atandı.

Yıldıray Malğaç, 1975 yılının Nisan ayında Adana'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Konya'da tamamladı. Lise öğrenimini ise Tarık Buğra, Alaaddin Yavaşça, Sami Selçuk, Mehmet Vecdi Gönül, Sadi Irmak ve Turgut Özal gibi isimlerin mezun olduğu Konya Gazi Lisesinde tamamladı. İngilizce hazırlık ve lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler bölümünde,1999 yılında tamamladı.

2000 yılı Mayıs ayında Afyon Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Sandıklı ilçesinde bir ay refakat görevinde bulundu. Bakanlık merkez stajının ardından Çankırı-Yapraklı ilçesinde Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi. 2001 yılında Nagihan Hanım ile evlendi. Yapraklı Kaymakam Vekilliği, görevinin ardından 6 ay süreyle İngiltere-Leicester' deki University Of Leicester'de "English Language and British Studies" programını tamamladı. Ülkeye dönüşte Kırşehir Akçakent Kaymakam Vekili olarak görevlendirildi.

30 Eylül - 08 Kasım 2002 tarihleri arasında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğince düzenlenen Kamu Diplomasisi Kursu'nu başarıyla bitirdi. 11 Kasım 2002 tarihinde Kaymakamlık kursuna davet edildi. Başarıyla tamamladığı Kaymakamlık kursunun sonunda 31 Mart 2003 tarihinde Kastamonu-Daday İlçesi Kaymakamlığına atandı. Daday Kaymakamlığı süresince birçok köyün alt yapı ve ulaşım sorunlarının çözümünün yanı sıra, Selalmaz Köyü Merkez Köy Projesini başarı ile uyguladı.

11 Ekim 2004 tarihinde Ardahan-Posof ilçesinde göreve başladı. Kaymakamlığı döneminde, Posof ilçesinde özellikle kırsal kalkınma, meyvecilik, hayvancılık, köylerin asfalt yol ve içme suyu çalışmaları ile eğitim konularında önemli projeler hayata geçirildi. Hazırlanan Avrupa Birliği Projeleri ve Devlet-Vatandaş İşbirliği Çalışmaları sonunda Posof ilçesinde şebekeli suyu olmayan köy kalmamıştır.

Posof İlçesinde 2 yıllık görev süresini tamamlayarak 05 Ekim 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine atanmış ve 03 Kasım 2006 tarihinde görevine başlamıştır. Güzin İrem adını verdikleri kızları Şanlıurfa'da dünyaya gelmiştir. Vali Yardımcısı Yıldıray Malğaç evli ve üç çocuk babasıdır.

ŞANLIURFA VALİ YARDIMSICI YILDIRAY MAĞLAÇ, KIRŞEHİR'E ATANDI
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 19:20:05
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 20:28:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?