1
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

'Yeni yıla ağaç dikerek girelim' kampanyası

Kırşehir Valiliği, Belediye önünde halka fidan dağıtarak "Yeni Yıla Fidan Dikerek Yeni Umutlarla Girelim" kampanyası başlattı.

Fidan dağıtım kampanyasına Vali Selahattin Hatipoğlu, İl Çevre ve Orman Müdürü Reşat Karaca, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kampanya sırasında konuşan Kırşehir Valisi Hatipoğlu ağaç dikme alışkanlığı yeniden kazandırmak, ağaç ve orman sevgisini arttırmak ve bu konularda bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla bu kampanyanın düzenlendiğini belirterek, "İlimizi bozkır konumundan kurtarmak için Valilik olarak çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda 2004 yılı içerisinde yaklaşık 10 bin dönüm alanda ağaçlandırma çalışması yapılmıştır. 2005 yılında ise 12 bin dönüm alanda ağaçlandırma çalışması planlanmıştır. Ancak ilimizin bozkır görünümünde kurtarılması için herkese büyük görevler düşmektedir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını ve halkımızı ağaçlandırma konusunda yapılan çalışmalara katılmaya davet ediyorum." dedi.

Vali Selâhattin Hatipoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyamızda yaşanan global ısınma ve çevresel etkiler, insanlığı iklim değişikliği ve çölleşme gibi tehditlerle karşı karşıya gelmektedir. Bu durumdan ülkemizde büyük oranda etkilenmektedir. Yaşanan bu olumsuzlukları gidermenin yolu ise yeşil alanların çoğaltılmasında yâni ağaçlandırma çalışmasından geçmektedir."

M.Duran Sönmez / Kenthaber - Kırşehir
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2004 Perşembe 11:36:52
Güncelleme :26 Ocak 2005 Çarşamba 14:35:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?