6
Mayıs
2024
Pazertesi
KIRŞEHİR

Yenice köy görünümünden kurtuldu

Kırşehir'in Kaman ilçesi Kargın Yenice beldesinde, belediye tarafından yapılan hizmetler vatandaşın taktirini topluyor. Belediye Başkanı Bayram Er, "Beldemizi modern bir yerleşim yeri yapmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz" dedi. 

Kanalizasyon, imar, park ve çevre düzenlemesi gibi önemli hizmetlerin altına imza attıklarını belirten Başkan Bayram Er, "Beldemizin ortasından geçen derenin ıslahı için hummalı bir çalışma içerisine girilerek, 4 ayda dere içerisinde hem temizlik hem de istinat duvarı çalışması yapıldı. Derenin 120 metre uzunluğundaki bölümünü belediye imkanlarıyla tamamladık. Kötü bir görünüm sergileyen derenin ıslahı bizim kadar belde halkımızı da mutlu etti" dedi. 

Yıllardır yaşanan kanalizasyon sorununun belediyenin hazırladığı projeyle tarihe karıştığını ifade eden Er, "Bazı bölgelerimiz 2 yıl içerisinde kanalizasyon hatlarına kavuştu. Kasabamızın tam ortasından başlanarak, iki taraflı olmak üzere bin 500 metrelik kısım tamamlandı. Vatandaşımızın yaşadığı sıkıntıyı çok iyi biliyoruz. Bu sıkıntının çözümü için ne gerekiyorsa yapacağız. Mahallelerde yaşayan hemşehrimizin de içi rahat olsun. Onların da bu sorununu en yakın zamanda çözecek ve beldemizi modern bir yerleşim bölgesi haline getireceğiz" diye konuştu. 

Yaptıkları çalışmalarla kasabanın bir köy hüviyetinden çıkarılarak modern bir yerleşim bölgesi haline getirildiğini söyleyen Başkan Er, "Beldemiz, özellikle altyapı anlamında önemli hizmetler aldı. Kasabamızın imar planları, haritaları ve revizyonları hazırlanırken, bu çalışmaların çoğu tamamlandı. Buna müteakiben İmar haritamızın yeniden yapılandırılması için İller Bankası'na müracaat yapıldı. İmar haritalarının çıkmasıyla birlikte arsalarımız daha da değerlenecek ve kimin nerede ne kadar arsası var bilinecek. Yatırım yapılacak bölgeler tespit edilecek" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 12:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?