2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Yetiştirme yurduna kütüphane

Kırşehir Erkek Yetiştirme Yurdu Müdürlüğü tarafından,yetiştirme yurdunda bulunan çocukların faydalanması için kütüphane oluşturuldu.

Kütüphane açılış töreni öncesinde açıklama yapan Vali M. Lütfullah Bilgin, yurtta bulunan çocukları, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak yetiştirme gayreti içerisinde olduklarını belirterek, "Çocuklarımızın bütün gereksinimlerini karşılamak için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Devlet olarak bu çocukların ülkemize ve şehrimize faydalı birey olarak yetişmesini sağlıyoruz. Ayrıca, bu çocuklarımızın değişik branşlarda da eğitim almaları için öğretmen görevlendirdik. Çocuklarımıza her türlü eğitimi vermeye çalışıyoruz" dedi.

Yurtta yaşayan öğrencilere normal derslerin dışında da sosyal alanlarda da becerilerini geliştirmek için eğitim verdiklerini kaydeden Vali Bilgin, "Yurtta yer alan çocuklarımızın her türlü sosyal aktiviteden faydalanması için gerekli ortamı oluşturduk. Türkiye'de örnek ile gösterilebilecek bir kütüphane kurduk. İnşallah bu çocuklarımız sınavlarda başarılı olurlar ve bizim gurur gururlandırırlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından açılışa geçilirken, açılış kurdelesi Vali Bilgin ve Belediye Başkanı Çakır tarafından birlikte kesildi. Açılış sonrasında kütüphanede bulunan kitapları inceleyen Vali Bilgin, beraberindekilerle yurt binasında bulunan sinema, bilgisayar ve internet odasında da incelemelerde bulundu.

Yurt binasında hazırlanan kütüphanenin açılış törenine Vali M. Lütfullah Bilgin'in yanı sıra Belediye Başkanı Halim Çakır, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 10:57:08
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 11:01:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?