7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Yıllar sonra tekrar buluştular

YILLAR SONRA TEKRAR OKULDA BULUŞTULAR

Kaman'da Ortaokul mezunları 3. kez toplanarak anılarını tazelediler.

Kaman Ortaokul mezunlarından 50 kişi, bu yıl 3'üncü kez Kaman Merkez İlköğretim Okulu'nda bir araya geldi. Yurdun çeşitli yerlerinden Kaman'a gelen ortaokulun ilk mezunları ve diğer yıllarda mezun olanlar, merkez ilköğretim okulunun bir sınıfında anılarını paylaştıktan sonra Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen programa geçti.

Burada onurlarına düzenlenen yemeğe katılan eski mezunlar, sunucu ve yöneticiliğini Mümtaz Boyacıoğlu'nun yaptığı programda sohbet etti. Programın açış konuşmasını yapan Boyacıoğlu, "Bir geriye dönüş, bir geçmişi yaşamakta olsa bugün burada Kamanlı olmanın, Kaman'da yaşamanın, tekrar Kaman'da buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. O yılların isimleri, numaraları, lakapları, ilk aşkları, ilk sakal tıraşları geliyor gözlerimizin önüne. Şimdilerde pek çoğumuz emekli, saçlar dökülmüş, beyazlaşmış, yüzlerdeki kırışıklıkları saymıyorum. Her ne kadar bu toplantılarımızın amacı bir buluşma ve anıları tazeleme olsa da, artık kendi ölçülerimizde bir dayanışmaya dönüştürmenin, Kaman'ımıza kalıcı eserler bırakmanın zamanının geldiği kanısındayım. Bu yıl Meslek Yüksek Okulumuzun bir sınıfını döşemekle başlıyoruz bu işe. Gelecek yıllarda yapacağımız işleri ayrıca planlarız" dedi.

Bayacıoğlu, Kaman Ortaokulu Mezunu Yaşar Genç'in ferdi olarak, Meslek Yüksek Okuluna kurduğu bilgisayar laboratuarı ile Faik Güngör'ün Merkez İlköğretim Okulunu yeniden yaptırmasının göğüslerini kabarttığını söyleyerek, Kendilerini kutladığını ve başarılarının devamını dilediklerini sözlerine ekledi.

Kaman Ortaokulu mezunlarından Prof. Dr. Seyfi Kulaksız'da yaptığı konuşmasında; "Birlikte Kaman'a hizmet etmek hepimizin borcudur. Çünkü burada doğup burada büyüdük. Bu geldiğimiz yerlere Kaman'dan yetişerek gittik. Borcumuzu ödemek zorundayız" şeklinde konuştu.

Programa katılan Belediye Başkanı Erhan Talu ise "Siz değerli ağabeylerimi Kaman'da görmekten ve ağırlamaktan dolayı çok mutluyum. Kaman'a gelmeniz için pek çok fırsatımız var. Şimdi Ortaokul Mezunları olarak geldiniz. 6 Haziranda ilk kez yapacağımız 'Abdallar Şölenine' ve Ekim Ayının ikinci haftasındaki 'Ceviz Şenliği'ne şimdiden davetlisiniz. Kaman'dan ayağınızı çekmeyin" ifadelerini kullandı.

Dilek ve temennilerin ardından bu etkinliği düzenleyen Mümtaz Boyacıoğlu ile Prof. Dr.Seyfi Kulaksız'a teşekkür eden katılımcılar, gelecek yıl toplantı tarihi olarak 2011 Yılı Mayıs ayının üçüncü Pazar günü belirleyerek, Kamandan ayrıldı.

YILLAR SONRA TEKRAR OKULDA BULUŞTULAR
YILLAR SONRA TEKRAR OKULDA BULUŞTULAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 13:39:03
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 14:00:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?