8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Yöneticiler ilçeleri geri istiyor

KIRŞEHİRLİ YÖNETİCİLER İLÇELERİ GERİ İSTİYOR

Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Bahamettin Özürk'ün davetiyle biraraya gelen Kırşehirli yöneticiler fikir birliği oluşturarak, 1954 yılında Kırşehir ilinden alınan ilçelerin geri verilmesini istedi.

Sabah kahvaltısında bir araya gelen AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri, gazeteciler ve çok sayıda davetli, fikir birliği yaparak ilçelerin geri verilmesi istediklerini söyledi.

Toplantıda, 1954 yılında ilçe konumuna düşürülen Kırşehir'in kendisinden alınan ilçeleriyle ilgili, KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, "Kırşehir'in coğrafi yapılandırılmasının yeniden düzenlenmesi" amacıyla Kırşehir'deki sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek konsorsiyum kurulmasını amaçladıklarını belirtti. Öztürk, "Kırşehir kendine yabancı bir şeyler istemiyor, kendi öz evlatlarını geri istiyor. Siyasi kavgalardan dolayı kaybettiğimiz ilçelerimizin geri verilmesi, hem ilçeler hem de il olarak Kırşehir için çok önemli. Toplantımıza gösterilen yoğun ilgi ayrı bir mutluluk kaynağımızdır. Kırşehir sevdalısı olarak bu konunun sonuçlanmasını istiyoruz" dedi.

Öztürk'ün konuşmasından ardından söz alan Hacıbektaş İlçe Belediye Başkanı Ali Rıza Selmakpakoğlu da, Hacıbektaş ilçe halkının kendisini Kırşehirli olarak gördüğünü söyleyerek, konuya sıcak baktığını ve destek olacağını bildirdi.

Toplantıya katılan Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal ise, Hirfanlı Baraj Gölü üzerine yapılan köprünün Kırşehir ile olan bağları daha da güçlendireceğini ifade ederek, ilçenin sadece yaz aylarında Kırşehir ekonomisine 10 milyon avro kazandıracağını kaydetti.

Milletvekilleri Abdullah Çalışkan ve Metin Çobanoğlu da birer konuşma yaparak, ortaya çıkan fikirleri değerlendireceklerini ve Kırşehir'e için en hayırlısı için çalışacaklarını belirtti.

Hacıbektaş ilçesinin Kırşehir'e bağlanması için 2008 yılında meclise kanun tasarısı sunduklarını belirten Çalışkan, Kırşehir'in eski ilçeleri olan ve 1954 yılında Kırşehir'in ilçeliğe düşürülmesi sonucunda ayrılan Hacıbektaş, Avanos ve Kozaklı ilçeleri ile beraber Ortaköy, Sarıyahşi, Evren ve Ağaçören ilçelerinin Kırşehir'e bağlanması gerektiğini dile getirdi. Konunun takipçisi olacaklarına söz veren vekiller, kahvaltılı toplantının ardından salondan ayrıldı.

KIRŞEHİRLİ YÖNETİCİLER İLÇELERİ GERİ İSTİYOR
KIRŞEHİRLİ YÖNETİCİLER İLÇELERİ GERİ İSTİYOR
KIRŞEHİRLİ YÖNETİCİLER İLÇELERİ GERİ İSTİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 15:06:02
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 15:21:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
homurlu IP: 78.187.200.xxx Tarih : 22.01.2011 15:01:32

kirsehir adına duydugum en guzel haberlerden biri bu son yıllarda vallahi cok guzel olur zaten o ılcede yasayanlar kendılerını kırsehırlı olarak goruyor coguda kırsehırde yasıyor gecmıste yapılan bı hata duzeltılmelı