2
Mayıs
2024
Perşembe
KIRŞEHİR

Yüksekokula yeni spor salonu

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'ne bağlı Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'na ait Spor Salonunun açılışı, düzenlenen törenle gerçekleşti.

Spor Salonunun açılış törenine Vali M. Lütfullah Bilgin, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selahattin Salman, Belediye Başkan Yardımcısı Berat Bıçakçı, Emniyet Müdürü Ahmet Türker, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Çopuroğlu, Esnaf Odaları Birlik Başkanı Bahamettin Öztürk ile daire müdürleri, oda başkanları, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Vali Bilgin, Rektör Prof. Dr. Salman ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yaptığı açılış sonrasında konuşan BESYO Müdürü Doç. Dr. Erol Seyfeli, "Bu salonun açılışının ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Yüksekokulumuz 1999 yılında açıldı. 2000 yılından itibaren 4 dönem öğrenci mezun etmiştir. Şu ana kadar mezun olan öğrencilerimizin sayısı 192'dir. Bu öğrencilerimizin yüzde 60'lk kısmı beden eğitimi öğretmeni ve polis olmak üzere çalışma hayatına atılmıştır" dedi.

Törende konuşan Vali Bilgin de, binlerce şehit vererek kurulan Türkiye Cumhuriyetinin, çağdaş bir devlet ve toplum haline gelmesi için tüm sorumlulukların yerine getirilmesi gerektiğini söyleyerek, "Ülkemizin kalkınması için her çalışmayı yapmak görevimizdir. Bu salonun yada diğer yapılması gerekenlerin sadece bu anlayışa katkı sağlayacağına inanıyoruz. Üniversitemizin adı son derece güzel oldu. Fakültemizin rektörü de sevdiğimiz birisi. Başbakanımızla yaptığımız toplantıda kendisi ' Belirli kentleri üniversite kampus alanı olarak düşünüyoruz" dedi.

Biz de o beyanatları üzerine eğitimde her yıl başarılar elde eden Kırşehir'imizin ve eğitimin kıymetini bilen bir kent olduğunu söyledik. Bu anlamda da Milli Eğitim Bakanlığına ve Başbakanlığa tekliflerde bulunduk. İnşallah Kırşehir kampus ve üniversite şehri olacak" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından BESYO öğrencileri tarafından tekvando, halkoyunları ve step gösterisi gerçekleştirildi. Tören, BESYO tarafından davetlilere verilen kokteyl ile son buldu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 16:59:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?