7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Zabıtadan şok denetim

Kırşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri denetimleri hızlandırarak şehir merkezinde ekmek üretimi yapan 14 fırını gece şok baskınlarla denetledi.

Zabıta ekipleri, fırınların imalathane malzemeleri ile kullanılan makine ve depoları hijyen açısından kontrolden geçirirken, ekmeklerde etiket bulunup bulunmadığını da kontrol etti. Fırınların üretim alanları, depoları ve tuvaletlerinde genel temizlik ve hijyen şartlarını inceleyen denetim ekipleri, personelin sıhhat cüzdanına bakarak periyodik sağlık kontrolünden geçip, geçmediklerini inceledi.

Un ve ekmeklerin depolama şartları, üretilen ekmeklerin gramaj kriterlerinin değerlendirildiği denetimlerde, üretim ve hijyen kurallarına uymayan 8 adet fırına cezai işlem uygulanırken, 6 adet fırın ise normal görüldü. Ayrıca üretilen ekmekleri etiket ve gramaj açısından da değerlendiren ekipler, gece saatlerinde yapılan bu denetimlerin, fırınların vatandaşlara sağlıklı ve temiz bir üretimle ekmek sunmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ise denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirterek, "Vatandaşların sağlığı açısından başta ekmek fırınları olmak üzere tüm gıda maddeleri satan işyerlerini denetlerken esnafların cezalı duruma düşmesini istemiyoruz. Ancak her zaman belirtildiği gibi tüketicinin hakkına da riayet edilmesini istiyoruz. Bu bir haktır. Bizim görevimiz de bu hakkı teslim etmektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2011 Cuma 15:26:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?