7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

Zabıtadan şok denetimler

KIRŞEHİR ZABITADAN ŞOK DENETİMLER

Kırşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehir merkezinde faaliyet gösteren 73 adet Internet kafe ve oyun salonunu denetledi.

Internet kafeler'de yapılan denetimlerde, teftiş defteri, Internet filtre sistemi, genel temizlik ve ruhsat kontrolleri yapıldı. Denetimi yapılan 11 işyerine Pazar tatili ruhsatı için 7 gün, 2 iş yerine iş yeri açma ruhsatı olmadığından 7 gün süreli ihtarnameler verilirken 13 iş yerinin ise faaliyetine son verdiği tespit edildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, belediye olarak Internet kafeler ve oyun salonları konusunda hassas olduklarını ve bu nedenle il merkezinde işletilen yerleri yakın takibe aldıklarını söyledi. Başkan Yardımcısı Şahin, "Son yıllarda gençlerimiz ve çocuklarımız için zararlı ortamlara dönüşen Internet kafeler ve oyun salonları var. Biz Kırşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen sorumluluğu en iyi bir biçimde yerine getirmeye çalışıyoruz. Kapı ve pencereleri kapalı tutulup, havalandırması bulunmayan, sigara içilen ve küçük yaştaki çocukların alındığı Internet kafeleri ve oyun salonlarını tespit edip, yasal işlem başlatıyoruz" diye konuştu.

Gençler için güvenli bir ortam oluşturmayan işyerleri hakkında da gerekli yasal adımların atıldığını hatırlatan Şahin, "çocuk ve gençlerimizin sağlığını, geleceğini düşünmeyen, onları istismar eden, eğitimlerini olumsuz yönde etkileyen bu tür ortamlara kesinlikle müsamaha göstermiyoruz" şekline konuştu.

KIRŞEHİR ZABITADAN ŞOK DENETİMLER
KIRŞEHİR ZABITADAN ŞOK DENETİMLER
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 14:31:05
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 16:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?