7
Mayıs
2024
Salı
KIRŞEHİR

'Zeytin'i hayata bağladılar

'ZEYTİN'İN AYAĞINI KESİP HAYATA BAĞLADILAR

Kırşehir'de geçirdiği trafik kazasında ayağı parçalanan Rottwailer cinsi Zeytin isimli köpek, ameliyat edilerek hayatı kurtarıldı.

26 Temmuz 2010 tarihinde görkemli bir törenle açılışı yapılan Kırşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, şehrimizdeki yardıma muhtaç hayvanların imdadına yetişmeye devam ediyor.

Kırşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, trafik kazası geçiren Rottwailer cinsi bir köpeğin hayatını kurtararak büyük bir başarıya imza attı ve hayvan severlerin takdirini topladı.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Veli Şahin, Ankara - Kayseri Karayolu'nda bir aracın çarptığı Rottwailer cinsi bir köpeğin Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'ne bir hayvan sever vatandaş tarafından ihbar edildiği bildirdi.

Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin yaralı olan köpeğe anında müdahale ederek ilk yardımda bulunduğunu kaydeden Şahin, "Belediye Veteriner İşleri Müdürü Şuayip Çavuşmirza, köpeğin ilk muayenesinde sol ön ayağının parçalı kırık olduğunu teşhis etti. Ancak kırık olan ayağın iyileşme şansının düşük olduğu olmasından dolayı en azından köpeğin hayatının kurtulması için aynı gün Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Polikliniğine sevk edilmesi sağlandı. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nin aracı ile fakülteye sevk edilen köpeğin muayenesi yapılarak acil olarak ameliyata alındı. Yapılan ameliyatta köpeğin yaşamına devam edebilmesi için kırık olan ayağının kesilmesine karar verildi" dedi.

Ameliyatı yapılan Zeytin isimli köpeğin hayati tehlikeyi atlattığını ifade eden Şahin, "Köpek, fakültenin polikliniğinde bir gün gözetim altında tutularak, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize getirilen ve maskot haline gelen Zeytin adını verdiğimiz Rottwailer cinsi köpek, merkezimizde tedavi ve kontrol altında tutulmaktadır" şeklinde konuştu.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi'nde bulunan köpeğin büyük bir duyarlılıkla Kırıkkale'ye gönderilerek ameliyat edilmesi, hayvanseverler tarafından takdirle karşılandı.

'ZEYTİN'İN AYAĞINI KESİP HAYATA BAĞLADILAR
'ZEYTİN'İN AYAĞINI KESİP HAYATA BAĞLADILAR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2010 Cuma 14:55:04
Güncelleme :10 Aralık 2010 Cuma 15:03:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?