8
Mayıs
2024
Çarşamba
KIRŞEHİR

Zorlu Çocuk Tiyatrosu Kırşehir'de

ZORLU ÇOCUK TİYATROSU KIRŞEHİR'DE

Zorlu Çocuk Tiyatrosu, Anadolu turnesinde Kırşehir'e de uğrayarak, ücretsiz sergilediği tiyatro oyunu ile beğeni topladı.

On binlerce çocuğu tiyatro ile tanıştırmayı hedefleyen "Zorlu Çocuk Tiyatrosu" 2008-2009 sezonunda sahnelenen "Bremen Mızıkacıları" ve bu yıl ilk defa sahnelenen "Oz Büyücüsü" adlı iki oyun ile sezonunu açtı.

Kırşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda sergilen iki muhteşem çocuk oyunu eserine çok sayıda öğrenci katıldı.

Türkiye'deki bütün çocuklara tiyatro sevgisi ve bilgisini vermeyi ilke edinerek Anadolu'yu karış karış gezen tiyatro 7. yılını kutlarken Mehmet Zorlu Vakfının desteği ile oyunlarını ücretsiz olarak sergiliyor. Ekim ayında toplam 11 ilde ücretsiz olarak sahnelenen Bremen Mızıkacıları oyunu Nisan turnesinde de 14 ilde ücretsiz olarak tiyatro izleyememiş çocukların ayağına giderek, oyunlarını oynayacak.

Bu illerinde, Doğubeyazıt, Iğdır, Kars, Erzurum, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Diyarbakır, Adıyaman, Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray ve Ankara olduğunu belirten yetkililer, Can Kahraman'ın yapımcılığını üstlendiği projede hedefin 2009-2010 sezonunda 52 bin çocuk izleyiciye ulaşmak olduğunu söylediler.

ZORLU ÇOCUK TİYATROSU KIRŞEHİR'DE
ZORLU ÇOCUK TİYATROSU KIRŞEHİR'DE
ZORLU ÇOCUK TİYATROSU KIRŞEHİR'DE
İHA
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2010 Salı 17:52:01
Güncelleme :13 Nisan 2010 Salı 18:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?