30
Mayıs
2024
Perşembe
AKÇAKENT - KIRŞEHİR

Çerkezler Web sitesinde buluştu

Kırşehir'in Akçakent İlçesi'nde yaşayan Çerkez kökenli vatandaşlar, hazırladıkları web sitesi ile dünya'ya açıldı.

Çerkez lehçesinde 'Garmızey Hable' olarak bilinen Akçakent İlçesi, kurulan web sitesi ile hem ülke içinde hem de farklı ülkelerde yaşayan Çerkez kökenli göçmenleri bir araya getirirken, sitede Çerkezlerin yoğunlukta bulunduğu Akçakent bölgesi ile burada yaşayan halk tanıtılıyor.

www.akcakent.org, http://www.akcanekt.org isimli web sitesinde Akçanket'in tarihi, ekonomik, sosyal ve kültürel, eğitim, öğretim gibi konulara da yer verilirken, ilçede yerleşik hayat sürdüren Agez, Ashibe, Bag, Batıriko, Belcetuque, Billuw, Blane, Choruka, Ghagokho, Ghaqor, Hacemigo, Maqghavo, Siyugh, Sobakh, Srıgh, Syndukh ve Whamut sülalelerine ait kayıtlarda yer alıyor.

Sitede ayrıca Çerkez kökenli vatandaşların bilgileri ve adresleri de kayıt altına alınırken, yüksek çözünürlüklü resimlerle ilçe ve ilçede yaşayan halk ziyaretçilere gösteriliyor.

 

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 14:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şaban DEMİR IP: 85.98.86.xxx Tarih : 29.05.2008 00:32:44

Sayın Belediye Başkanımızdan Mesire yeri olan eskiyurt mevkiine Mucur ilçemizde bulunan çayır mevkiindeki piknik alanı gibi yerlerin yapılması için Sayın Kaymakamımızla birlikte ortak bir çalışma yapıp gerekli kaynağın aktarılmasını biran evvel sonuçlandırılmasını bekliyoruz