30
Nisan
2024
Salı
KAMAN - KIRŞEHİR
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu

Tarihçe

Kaman Meslek Yüksekokulu 1998-1999 yılında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde egitim ve ögretime başlamıştır.

Kuruluş aşamasında Teknik Programlar Bölümüne baglı Gıda Teknolojisi, İnşaat, Mermercilik ve Sondajcilik Programlari açilmis, 2002-2003 yılından itibaren ise MEB-YÖK Meslek Yüksekokullari Program Geliştirmesi Projesi, kapsamında Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama bölümüne ögrenci alinmıştır. Okul 2003 yilinda GAZİ ÜNIVERSİTESİ ve HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ arasında yapilan protokol geregi GAZİ ÜNİVERSİTESİ bünyesine geçerek ögretim faaliyetine devam etmektedir. Bilgisayar Tek. ve Prog. bölümü 80 kisilik, diger bölümler ise 40'ar kisilik kontenjana sahiptir.

Yüksekokulumuzda bilgisayar dersleri uygulamalari için toplam 45 adet PC'den olusan 2 adet PC Laboratuarı, Gıda Teknolojisi Programı için Gıda Kimyasi ve Gıda Mikrobiyolojisi Laboratuarları , Sondajcılık Programı için Teknik Çizim uygulamalarının yapılabilecegi çizim laboratuari, su sondaj makinesi ekipmanlarinin bulundugu atölye bulunmaktadir.

Kredi Yurtlar Kurumu (Yurtkur) tarafından kız ve erkek ögrencilerin barınma ihtiyaçları için yeterli kapasitede yurt bulunmakta ve kafeterya hizmetleri verilmektedir.

DGS Sınavı ile 4 Yıllık Fakültelere geçiş yapılabilmektedir.

Egitim dili Türkçe'dir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Hacıpınar Mahallesi Uzman Çavuş Bahtiyar Şimşek Caddesi No:203
Adres2 :Kaman / Kırşehir
Posta Kodu :
Telefon :0.386.712 76 89
Faks :0.386.712 41 69
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.