26
Mayıs
2024
Pazar
KAMAN - KIRŞEHİR

Göz taraması yapıldı

KAMAN BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ GÖZ TARAMASI

Kırşehir'in Kaman Belediyesi tarafından yapılan ücretsiz göz taramasına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, halkın göz sağlığına önem verdiklerini ve tedavi konusunda yardım ettiklerini söyledi.

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Kaman Belediye Başkanı Erhan Talu, gerçekleştirdikleri sağlık faaliyetlerin sosyal belediyeciliğin bir gereği olduğunu söyledi. Göz sağlığına gerekli önemi vermeyen bir toplum olduğumuzu da ifade eden Talu, "Bu tarama ile hem toplumu bilinçlendiriyoruz hem de halkımıza ücretsiz göz muayenesi yaptırarak, teşhis ve tedavi konusunda yardımcı oluyoruz. Bu konuda bize destek olan Özel Odak Göz Hastalıkları Merkezi yetkililerine de teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaman'a gelerek halka ücretsiz göz taraması yapan Odak Göz Hastalıkları Merkezi doktorlarından Orkun Cemiloğlu ise, Kaman Belediyesi işbirliği ile ilçeye gelerek göz taramasına başladıklarını ifade ederek, "Hastaların gözlük dereceleri ve göz tansiyonlarını ölçeceğiz. Gerekli hastalıklar konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz. Burada özellikle göz tansiyonu hastalığı maalesef birçok kişi tarafından bilinmiyor. Bunları tespit ederek, hastaları bilgilendiriyoruz. Gerekli gördüğümüz hastaları da daha üst hastanelere ve isterlerse bizim göz merkezimize gelmelerini tavsiye edeceğiz" şeklinde konuştu.

İlçedeki göz taramasına halk büyük ilgi gösterirken, biri doktor 5 kişiden oluşan sağlık ekibi, belediyenin konferans salonunda çalışmalarına başladı.

KAMAN BELEDİYESİ'NDEN ÜCRETSİZ GÖZ TARAMASI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 14:12:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?