19
Mayıs
2024
Pazar
KAMAN - KIRŞEHİR

Kaman'da festival renkli görüntülere sahne oldu

Kaman yakınında bulunan Hirfanlı Barajı’nı Türkiye’nin en önemli su sporları merkezi haline getirmek için çalışma başlatacaKırşehir’in Kaman İlçesi’nde geleneksel olarak kutlanan Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali’nin 14.’sü hafta sonu gerçekleştirildi.

Festivalde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Kırşehir’in de içinde bulunduğu 36 ilimizi, kalkınmada ve üretimde teşvik etmek için birtakım yasal düzenlemeler yaptık" dedi. klarını da açıklayan Şahin, projenin en kısa sürede hazırlanacağını söyledi. 40 ilin üniversite kurulması talebinde bulunduğunu da dile getiren Şahin, Bakanlar Kurulu’nda Kırşehir’e Ahi Üniversitesi kurulması konusunun da görüşüleceğini bildirdi.

Kaman Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen 14. Ceviz, Kültür ve Sanat Festivali’ne Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Vali Selahattin Hatipoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Zafer Cengiz, Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, AK Parti Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan ve Hacı Turan, CHP Kırşehir Milletvekili Hüseyin Bayındır, Kırşehir Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Kaman Belediye Başkanı Turgut Aslan, Mucur Belediye Başkanı Atılgan Yılmaz ile çok sayıda daire müdürü ile vatandaşlar katıldı.
Festivalde açış konuşmasını yapan Kaman Belediye Başkanı Turgut Aslan, "Kaman tarihi ve turistik mekanlarının yanında yetiştirdiği kaliteli cevizi ile Türkiye ve dünyada isim yapmıştır. Kaman Belediyesi olarak önümüzdeki günlerde sürecek çalışmalarla, Kaman’ın ceviz borsasına ev sahipliği yapacağını taahhüt ediyoruz. Festivalimizin her geçen yıl daha da coşkulu ve bereketli kutlanması bizleri son derece mutlu etmiştir. Festivalimizin düzenlenmesinde emeği geçen kamu kurumlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu. Belediye Başkanı Aslan’ın hemen ardından Kırşehir Milletvekilleri Mikail Arslan, Hacı Turan ve Hüseyin Bayındır, son olarak da Vali Selahattin Hatipoğlu ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin birer konuşma yaptılar.

"İŞSİZLİĞİN ÇARESİ YATIRIM"

Festivalde konuşan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Türkiye’nin önünün açık olduğunu, her gün bir önceki günden daha da ileriye gidildiğini söyledi. Tüm dünyanın Türkiye’yi ve Avrupa’yı konuştuğunu ifade eden Bakan Şahin, "Türkiye gerek demokratikleşme açısından, gerek temel hak ve özgürlükler açısından, gerekse de ekonomik kriterleri yakalama açısından, önemli mesafeler almıştır. AB sürecinde iktidarıyla, muhalefetiyle, sivil toplum kesimleriyle el ele üzerine düşeni yapmıştır. Peki arkasından ne gelecek? Kuşkusuz ki önünü görebilen girişimcilerin Türkiye’de yatırım yaptıklarını göreceğiz. Bu ülkede en önemli sorunların başında işsizlik gelmektedir. Peki çare ne? Çare yatırım. Kırşehir’in de içinde bulunduğu 36 ilimizi kalkınmada ve üretimde teşvik etmek için birtakım yasal düzenlemeler yaptık" diye konuştu.

Halka hizmet etmek için iktidara geldiklerini kaydeden Şahin, "Mazota ve gübreye zam geldi. Çünkü bunları dışarıdan alıyoruz. Keşke bunları ülkemizden temin etsek de vatandaşımıza ucuza versek. Bunun yanında market işleten bir dostum, 20 bin ürünün 14 bininin fiyatının 6 aydır değişmediğini; hatta bazılarının ucuzladığını söyledi. Bu bir iyileştirmedir. Çünkü Türkiye yıllardır yüksek enflasyondan çok çekti. Uygulamış olduğumuz ekonomik program sayesinde, enflasyonla, hayat pahalılığıyla mücadelede önemli başarılar elde ettik. Yıllar sonra enflasyon ilk defa tek haneli rakamlara indi. Bunu daha da aşağıya çekeceğiz" şeklinde konuştu.
Kaman yakınında bulunan Hirfanlı Barajı’nı Türkiye’nin en önemli su sporları merkezi haline getirmek için çalışma başlatacaklarını açıklayan Şahin, konuyla ilgili olarak en kısa sürede proje hazırlayacaklarını söyledi. Bakan Şahin, 40 ilin üniversite kurulması talebinde bulunduğunu belirterek, önümüzdeki günlerde toplanacak Bakanlar Kurulu’nda Kırşehir’e Ahi Üniversitesi kurulması konusunun da görüşüleceğini bildirdi.

Konuşmaların ardından Kaman Davul-Zurna Topluluğu’nca bir gösteri yapılırken, daha sonra Türk Halk Müziği’nin güçlü seslerinden Selahattin Alpay, Latif Şimşek ve Ahmet Tekkuş sahne adı. Sanatçılar, seslendirdikleri birbirinden hareketli türkülerle festival alanını dolduran binlerce vatandaşa doyasıya bir gece yaşattı. Festivale katılan konuklara Kaman Belediyesi tarafından ceviz ikram edilirken, festival alanında kurulan Ceviz Pazarı’na akın eden onlarca ceviz üreticisi, tanesi 100 bin liradan satışa sundukları cevizleri kısa sürede tüketti. Kilosu yaklaşık 5 dolar olan cevizden satın almak isteyen vatandaşlarsa uzun kuyruklar oluştururken, birçok vatandaş ise ceviz alamadan festivalden ayrıldı. Akşam saatlerinde başlayan konserler, gece geç saatlere kadar sürerken, konser sonunda Belediye Başkanı Aslan tarafından sanatçılara plaket verildi.

iha-kaman
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2004 Pazartesi 10:26:22
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 11:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?