22
Mayıs
2024
Çarşamba
KAMAN - KIRŞEHİR

Organize sanayi bölgesi kuruluyor

Kırşehir'in Kaman ilçesinde kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) temelinin 10 Temmuz 2007 tarihinde atılacağı bildirildi.


Kaman OSB’nin altyapı sorunun kısa sürede çözüleceğini kaydeden AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, Kırşehir ile birlikte Kaman'ın da sanayileşme yönünde emin adımlar attığını ifade ederek, "Kırşehir'in teşvikte öncelikli iller kapsamına alınması ile birlikte sanayileşme süreci oldukça hız kazandı. Kırşehir OSB’de fabrikaların sayısı arttı ve çok sayıda vatandaşımıza iş imkanı sağlandı. Kırşehir'de yaşanan bu olumlu gelişmenin Kaman ve Mucur ilçelerimizde de yaşanması için çalışmalara başladık. Kaman OSB'nin en önemli etaplarından altyapı proje ihalesinin keşfi onaylanarak, ihalesi 19 Haziran 2007 günü yapıldı. Yaklaşık 500 dönümlük bir alan üzerine kurulacak olan Kaman OSB’de 4 kilometre yol, yol drenaj çalışması, atık su, yağmur suyu ve içme suyu inşaatı, 2 bin metreküplük su deposu inşaatı, 8 santimetrelik beton parkelerden ara yollar ile 6 santimetre beton parke döşemeli kaldırım inşaatına başlanacak. 500 dönümlük birinci bölümde, 45 fabrika parseli mevcut olup, her fabrikanın en az 50 kişi çalıştıracağı düşünülmekte ve toplam 2 bin 500 kişinin istihdamı hedeflenmektedir. Üretim, yatırım ve istihdamın büyük önem arz ettiği günümüzde, yatırımcıyı cezbeden, planlı ve düzenli sanayileşmeyi sağlayan, tarım arazilerini ve çevreyi koruyan, tarımsal sanayiyi geliştiren, ülkemizin top yekun kalkınmasında büyük önemi olan Kaman OSB’nin temeli 10 Temmuz'da atılacak" dedi.

 
Kurulacak OSB’de yatırımcılara istenilen ölçülerde ücretsiz arsa tahsis edilebileceğini ifade eden Milletvekili Arslan, "Kaman OSB’de doğalgaz, elektrik, su, kanalizasyon, yol ve yağmur suyu hatları mevcut olacak. Bölgede, kesintisiz ve ekonomik enerji imkanı, nitelikli ve bol işgücü, 24 saat kesintisiz güvenlik hizmeti, itfaiye teşkilatı, sanayicilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği mini bir alışveriş merkezi, çalışanların iş saatleri dışındaki zamanlarını sportif faaliyetlerle değerlendirebilmelerine imkan tanınması amacıyla spor kompleksi yapılmasını da düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2007 Pazartesi 15:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ERKUT YILMAZ IP: 81.215.40.xxx Tarih : 7.11.2007 10:52:05

Kaman'da kurulacak olan OSB ile ilgili detaylı bilgi vermenizi rica eder , çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz...