18
Mayıs
2024
Cumartesi
KAMAN - KIRŞEHİR

Sigarayı bırak altını kap

Kaman'da, Kaymakamlık tarafından başlatılan kampanya ile, sigarayı bırakan her vatandaşa altın ve çeşitli hediyeler verileceği bildirildi.

Kaman Kaymakamlığı tarafından düzenlenen "Sigarayı Bırak-Kazan" kampanyasıyla sigarayı bırakan tiryakilere çeşitli ödüller verileceği açıklanırken, 7 Mart tarihinde başlayan kampanyanın 31 Mayıs 2005 tarihinde sona ereceği öğrenildi.

"Erken yol alan kazanır" sloganıyla yola çıkılan kampanya, saat 11.00’de Atatürk Anıtı önünde pankartlar ve davul-zurna eşliğinde başladı. Kampanyaya Kaymakam Süleyman Erdoğan, Belediye Başkanı Turgut Aslan ile çok sayıda daire amiri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Süleyman Erdoğan’ın tören alanında yaptığı ’sigarayı bırakın’ çağrısına uyan bazı vatandaşlar, tören alanında sigara paketlerini çıkarıp parçalayarak çöpe atarken, Kaymakam Erdoğan tarafından da sigarayı bırakmaya yardımcı olacak nikotin sakızları ücretsiz olarak dağıtıldı.

Aynı gün saat 14.00’da Belediye Dadaloğlu Salonu’nda, Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Dr. Mustafa Navruz’un sunduğu bir slayt gösterisi ile tüm kurumlarda sigara içen protokol ve memurlar ile öğrencilere sigaranın zararları, neden olduğu hastalıklar ve bırakma tavsiyeleri konulu konferans verildi.

Konferansta konuşan Kaymakam Süleyman Erdoğan, ’Dur, düşün ve uygula’ metodu ile kampanyanın 31 Mayıs tarihine kadar devam edeceğini ve isteyen herkesin kampanyaya katılarak ödül kazanabileceğini vurgulayarak, "Sigarayı bırakmak isteyip de bırakamayan ve tedaviye ihtiyacı olan insanlarımızı isterlerse sigara bırakma merkezlerine göndermeyi planlıyoruz" dedi. Kaymakam Erdoğan, salonda bulunan öğrencilere de çağrıda bulunarak; "Anne ve babalarınıza, onları kırmadan, üzmeden burada gördüklerinizi anlatıp, sigarayı bırakmalarını isteyerek yardımcı olun" dedi.

Konferans bitiminde, kampanyaya katılan ve sigarayı bırakan 4 kişiye 10’ar altın, altın istemeyen vatandaşların da öğrenci çocuklarına aylık 100 YTL burs ve 20 kişiye sürpriz hediyelerin verileceği açıklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 14:55:00
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 18:12:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?