7
Mayıs
2024
Salı
KONYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi

Genel Bilgiler

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, 1993 yılında Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü ile eğitim-öğretime hayatına başlamıştır. 1994 yılında Gazetecilik, 1997 yılında Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü kurulmuştur.Bu gün iletişim fakültesi 3 bölümde eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Fakültenin Halkla ilişkiler ve Tanıtım Bölümü 1995 yılında, Gazetecilik Bölümü 1997 yılında, Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü 2005 yılında ikinci öğretime başlamıştır. 2000 – 2001 eğitim öğretim yılında ise çağın gereği olan “yabancı dil eğitimi” konusunda önemli adımlar atılarak isteğe bağlı “Hazırlık Sınıfı” uygulamasına geçilmiştir.

Global dünyaya entegre, bilinçli, bilgili ve yaratıcı iletişimciler yetiştirmeyi amaçlayan Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinde teknolojinin bütün imkanlarından yararlanılmakta, modern yöntemlerle verilen teorik derslerin yanı sıra uygulamalı dersler ile öğrencilere sektörel tecrübe kazandırılmaktadır.

Bu amaçla İletişim Fakülte’si bünyesinde; 24 saat yayın yapan ÜNİVERSİTE TELEVİZYONU , Türkiye’nin ilk yayın yapan üniversite radyosu olma özelliğine sahip RADYO ÜNİVERSİTE, reklamcılık sektöründe faaliyet gösteren reklam kampanyaları üreten AJANS İLETİŞİM, aylık yayınlarını sürdüren SELÇUK İLETİŞİM GAZETESİ, Fotoğraf Laboratuarı,Kısa Film Atölyesi, Reklam-Grafık, Animasyon-Multimedya ve Dijital Kurgu birimleri, modern bilgisayar laboratuarı ve Kamuoyu Araştırma Birimleri (İLAR) gibi uygulama alanları yer almaktadır.

İletişim Fakültesinde iletişim teknolojileriyle destekli derslerin yanı sıra öğrencilerin film festivali, üniversiteler arası yarışma, seminer, kısa film yapım projeleri gibi çeşitli çalışmalarda bulunmaları teşvik edilmekte, düzenlenen konferans, panel, seminer ve teknik gezilerle öğrenciler profesyonel iş yaşamına hazırlanmaktadır.

Kurulduğu günden bugüne ulusal ve uluslar arası yarışmalarda öğrencilerimizin aldığı önemli başarılar hedeflenen eğitim kalitesinin gerçekleştirildiğinin ve Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin ülkemizdeki en seçkin İletişim Fakültelerinden biri olduğunun göstergesidir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Selçuk Üniversitesi Alâeddin Keykubat Kampusü
Adres2 :Selçuklu / Konya
Posta Kodu :42090
Telefon :0 332 241 01 86
Faks :0 332 241 01 87
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.