7
Mayıs
2024
Salı
KONYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

Tarihçe

Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi başlangıçta, 1970-1971 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mühendislik-Mimarlık Yüksekokulu olarak açılmış ve 1971 yılında "Konya Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi" ismini almıştır. O tarihte Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi bünyesinde Makina, İnşaat, Harita-Kadastro ve Mimarlık bölümleri bulunmakta idi. 20.07.1982 tarihinde yürürlüğe giren 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Selçuk Üniversitesi Fen fakültesi bünyesindeki Fizik, Kimya ve Jeoloji Mühendisliği bölümlerinin, Konya Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi bünyesindeki bölümlerle birleştirilmesi sonucunda fakülteye dönüştürülerek Selçuk Üniversitesi'ne bağlanmıştır. Fakültemize 1987 yılında Elektrik-Elektronik Mühendisliği, 1992 yılında Çevre Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği ve Maden Mühendisliği, 1994 yılında Şehir Bölge Planlama, 1995 yılında Bilgisayar Mühendisliği ve 1999 yılında da Kimya Mühendisliği bölümleri katılmıştır. Fakültemiz halen onikisi normal öğretimde, dördü ikinci öğretimde olmak üzere 16 bölüm'de eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Ayrıca akademik çalışmaların yanı sıra Mühendislik Mimarlık Fakültesi Döner Sermaye İşletmesi aracılığı ile mimarlık uygulamaları, mühendislik çalışmaları ve danışmanlık hizmetleri de sunmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi,Kampus
Adres2 :Konya
Posta Kodu :42075
Telefon :+90-332-241-0632
Faks :+90-332-241-0635
Elektronik Posta
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.