7
Mayıs
2024
Salı
KONYA
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Genel Bilgiler

Bugün Konya Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak Eğitim-Öğretim yapan Okulumuz ilk olarak, 1978 yılında 1739 Sayılı Kanun ile Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı “Yabancı Diller ve Meslek Yüksekokulu” adı altında kurulmuştur. 1980 yılında 4 Teknik (Elektronik, Harita, İnşaat ve Makine Resmi) Programda eğitime devam etti.

1982 yılında çıkarılan 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Selçuk Üniversitesi’ne bağlı “Konya Meslek Yüksekokulu” haline dönüştürülerek. 2 Bölüm ve bu bölümlere bağlı 7 Programla öğretime başlamıştır. 1985 yılında “Hemşirelik” ve 1986 yılında “Tıbbi Laboratuar” Programlarının ilavesi ile program sayısı 9’a bölüm sayısı 3’e yükselmiştir.

Konya Meslek Yüksekokulu’nun YÖK/Dünya Bankası Meslek Yüksekokulları Endüstriyel Eğitim Projesine alınması ve pilot okullardan biri olması sonucu program sayısı hızla yükselmiş, 1987-1988 Öğretim Yılında 14 olan bu sayı 1988-1989 Öğretim Yılında 17’yi bulmuştur.

Fiziki kapasitenin çok yetersiz kalması ve meslek dallarının çok çeşitlenmesi sonucunda çıkan problemlerin azaltılabilmesi ve daha verimli Eğitim-Öğretim yapılabilmesi için Rektörlüğümüzün teklifi ve Yükseköğretim Kurulu’nun onayı ile ilk olarak 15.02.1989 tarihinde Sağlık Programları Bölümü “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu” adı altında ayrı bir Yüksekokul haline dönüştürülmüştür. Daha sonra 20.06.1990 tarihinde İktisadi İdari Programlar Bölümü “Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu”, Teknik Programlar Bölümü ise “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu” adları altında iki ayrı Yüksekokul haline getirilmiştir. Okulumuz bu tarihten itibaren 11 programla “Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu” olarak eğitime başlamış, şu anda 16 programla devam etmektedir.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Selçuk Üniversitesi Alâeddin Keykubat Kampusü
Adres2 :Selçuklu / Konya
Posta Kodu :42075
Telefon :0 332 241 01 12
Faks :0 332 241 01 85
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.