2
Haziran
2024
Pazar
GÜNCEL

Unutulan eşyalar internette

Konya Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşım araçlarında unutulan eşyaların sahiplerini resmi internet sitesi aracılığıyla arıyor. Özellikle nüfus cüzdanları ile kredi kartları, okul ve çeşitli kurumlara ait kimliklerin bulunduğu eşyalar, Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı'nda sahiplerini bekliyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı, bugüne kadar toplu ulaşım araçlarında unutulan ve vatandaşlar tarafından kendilerine intikal ettirilen eşyaların sahiplerini arıyor.

Otobüslerde ve tramvaylarda unutulan nüfus cüzdanından öğrenci belgesine, para cüzdanından kredi kartına, evrak çantasından, cep telefonlarına, şemsiyeden oyuncaka, gözlüklerden, pantolon ve şapkaya kadar birçok eşyanın sahipleri internet aracılığı aranıyor.

Bu güne kadar bir çok eşyanın toplu ulaşım araçlarında unutulduğunu belirten Toplu Ulaşım Daire Başkanı İsmail Öz, unutulan eşyaların vatandaşlar tarafından kendilerine intikal ettirildiğini söyledi. Ellerine geçen ve üzerinde adres veya telefon numarası bulunan eşyaların sahiplerini arayarak eşyaları teslim ettiklerini ifade eden Öz, sahiplerine uluşamadıkları eşyalar için ise internet üzerinden sahiplerini aradıklarını bildirdi.

Kayıp eşyaları Konya Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi olan www.konya.bel.tr adresi üzerinde duyurduklarını açıklayan Toplu Ulaşım Daire Başkanı Öz, bu şekilde eşya sahiplerine uluşmayı amaçladıklarını belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce kayıp eşyalarla ilgili resmi internet sitesi üzerinde bir bölüm açarak Büyükşehir Belediyesi'ne intikal eden kayıp eşyaları duyurmaya başlamıştı. Bugüne kadar birçok kayıp eşyanın sahiplerine teslim edilmesine olanak sağlayan hizmetle kayıp eşyaların tümü bilgisayar ortamına aktarılıryor. Ayrıca toplu ulaşım araçların içinde vatandaşların en çok kimliklerini kaybettikleri ortaya çıktı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 17:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bekir erol IP: 88.252.244.xxx Tarih : 19.02.2008 09:18:44

02.17.2008 tarihinde saat 07:00 harmancık belediye otobüsünde nokıa 6610 modelli cep telefonumu düşürdüğümü düşünüyorum. beni bu konuda aydınlatırsanız sevinirim.