18
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Silindir Operasyonu'nda 23 tutuklama

Konya'da, değişik suçlar işledikleri iddiasıyla düzenlenen "Silindir Operasyonu" kapsamında Akşehir Adliyesi'ne sevk edilen 46 kişiden, aralarında bir gardiyanın da bulunduğu 23'ü tutuklandı.

Konya merkez, Akşehir ve Yunak ilçeleri ile Adsız Beldesi'nde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, aralarında 15 bayanın da bulunduğu 56 kişinin gözaltına alınmasının ardından, 46 kişi dün Akşehir Adliyesi'ne sevk edildi.

Bugün sabah saatlerine kadar adliyede devam eden ifade verme işlemi sonrası aralarında örgüt lideri olduğu ileri sürülen Yüksel ve aynı aileden Osman, Ulaş, Hacı Mustafa, Ömer, Ali, Murat, Mustafa E, Zeki C, Ümit Ç, Hacı İbrahim Z, Ahmet A, Selahattin K, Hüseyin İ, Yılmaz A, Şevket Ö, Yıldıray Y, Fatma T, Abdil Ç, Ali B, Muammer Ü, Zeki K. ve Tansu Ş. tutuklandı. Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören bir kişi hakkında da tutuklanması için yakalama emri verildi.

4 gün önce başlatılan operasyon kapsamında, örgüt kurarak haraç toplama, adam yaralama, adam öldürmeye tam teşebbüs, kasten yangın çıkarma, meskene silahlı saldırı, telefonla tehdit ve darp olmak üzere 22 değişik suç işledikleri iddiasıyla Afyon, Isparta ve Şanlıurfa'da yakalananlarla birlikte 56 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltındakilerden 10'u ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmış, 46 kişi ise operasyonun başlatıldığı Akşehir Adliyesi'ne sevk edilmişti.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 15:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?