18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir'de 11 sağlık çalışanına hapis cezası

 Beyşehir İlçesi'nden Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne tayini çıkan Cumhuriyet Savcısı Acar'a 'iftirada bulunmak' ve 'evrakta sahtecilik yapmak' suçlamalarıyla açılan iki ayrı davada yargılanan 11 sağlık çalışanına hapis cezası verildi.
Konya'nın Beyşehir İlçesi'nden Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne tayin olan Cumhuriyet Savcısı Adil Acar'a, 'iftirada bulunmak' ve 'evrakta sahtecilik yapmak' suçlamalarıyla Beyşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan iki ayrı davada, 7. kez hakim karşısına çıkan, aralarında İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mete Önde ve eşinin de bulunduğu 11 sağlık çalışanı, hapis cezasına çarptırıldı.
Beyşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve Antalya'nın Akseki İlçesi'ne tayini çıkan Dr. Rahime Yıldırım dışındaki 10 sağlık çalışanının katıldığı duruşmada sona varıldı. Mahkeme, iftira iddiasıyla yargılanan Dr. Mete Önde'ye 6 ay hapis cezası verirken, sanığın ayrıca 5 milyar lira maddi tazminat ödemesine karar verdi. "Evrakta sahtecilik yapmak" suçlamasıyla yargılanan Ana Çocuk Sağlığı'nda görevli Dr. Mete Önde'nin eşi Dr. Gülsefa Önde ile yine aynı kurumda görevli Dr. Rahime Yıldırım, Dr. Perihan Ekmekci, hemşireler Şemsinur Çetin, Sevilay Alperen, Kamile Gökçenoğlu, Havva Çapraz, Ferdane Esen, sağlık memuru Mustafa Bilgisi ve hizmetli İmdat Yıldız ise 12 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Hakim, duruşmadaki iyi halleri nedeniyle Dr. Önde'nin cezasını 5 aya, diğer sanıkların cezasını ise 10'ar aya indirdi. Mahkemede, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sağlık çalışanları ise avukatları aracılığıyla kararı temyiz etti.
Yargıtay'ın Beyşehir Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı onaması halinde, "iftira" iddiasıyla yargılanan Dr. Mete Önde 5, "evrakta sahtecilik yapmak" suçlamasıyla yargılanan 3 doktor, 5 hemşire, bir sağlık memuru ve bir hizmetli ise 10 ay hapis yatacak.

DAVANIN GEÇMİŞİ
İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mete Önde ile diğer sağlık çalışanları hakkında "iftirada bulunmak" ve "evrakta sahtecilik yapmak" suçlamalarıyla açılan iki ayrı dava, yaklaşık 4 aydır devam ediyordu.
Cumhuriyet Savcısı Adil Acar'ın Beyşehir Adliyesi'nde görevi devam ederken, Beyşehir Sağlık Ocağı'nda hemşire olarak görev yapan eşi Mediha Acar hakkında, görevini yeterince yapmadığı gerekçe gösterilerek İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan idari soruşturma sonucunda, Savcı Acar'ın eşine kınama cezası verildi. Ceza ile ilgili olarak İdari Mahkemeye yapılan itiraz ise reddedildi. Eşinin ceza alması üzerine, Savcı Adil Acar ile İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mete Önde ve Ana Çocuk Sağlığı çalışanları arasında iddiaya göre gerginlik yaşanmaya başladı. İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Mete Önde'nin, Savcı Adil Acar'ın hemşire olan eşine görevinde imtiyaz tanınmasını istediğini ve kendilerine bu yönde baskı kurduğunu ileri sürerek, diğer sağlık çalışanlarının imzası ile birlikte Adalet Bakanlığı'na şikayet dilekçesi vermesi üzerine harekete geçen Bakanlık, Adil Acar'ın görev yerini değiştirerek Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'na atamasını yaptı.
Atama yapıldığını öğrenen Adil Acar ise Dr. Mete Önde hakkında, Adalet Bakanlığı'na verilen şikayet dilekçesindeki ifadesi nedeniyle "iftira atmak", diğer sağlık çalışanları hakkında ise "evrak sahteciliği" iddiasıyla, Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Savcı Adil Acar halen Bodrum'da görev yapıyor.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2004 Salı 15:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?