19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

150 yıllık tarih alevlere yenik düştü

Beyşehir İlçesi’nde tarihi bir ahşap evde çıkan yangın, kısa sürede bitişiğindeki 2 ahşap eve sıçradı. 150 yıllık 3 evin kül olmasına neden olan yangın, güçlükle kontrol altına alınabildi.

Edinilen bilgiye göre, Hacıarmağan Mahallesi, Cuma Camii Sokak’ta bulunan Celal Özkol’a ait tarihi ahşap evde saat 20.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, kısa sürede bitişiğindeki diğer 2 ahşap eve sıçradı.

Beyşehir Belediyesi’ne ait 2 itfaiye aracı, yangın yerine gelerek müdahalede bulunurken, alevlerin büyümesi ve çevredeki diğer evleri de tehdit etmesi üzerine, Hüyük, Seydişehir ve Beyşehir’e bağlı belde belediyelerinden takviye ekip istendi.

 Takviye ekiplerin yangın mahalline geç geldiğini ileri süren evsahipleri ile çevredeki vatandaşlar, gözyaşları içerisinde evlerin yanışını izlediler. Bu arada bazı ev sahipleri yangın esnasında bayılarak yere düştü. Bayılanlar, yangın mahalline gelen 112 Acil Servis ambulansı ile hastaneye kaldırıldı.

Yangın mahalline çevre ilçe ve beldelerden gelen 10 itfaiye aracı ise dar sokaklarda ilerlemekte oldukça zorlandı. Yangın söndürme çalışmalarına, Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait bir arazöz de katıldı. Bu arada, bölgeye gelen kepçelerle kalıntılar yıkıldı.

 Vidanjörler, yangının diğer ahşap evlere sıçramaması için yol üzerinde soğutma çalışmaları yaptı. Polisler, evlerde tüp olması ihtimaline karşı çevredeki vatandaşları yangın bölgesinden uzaklaştırmak istedi.

Beyşehir’de antikacılık yapan Celal Özkol’un evinde başlayan yangının, bitişikteki Ali İnce ve Sıdıka Şen’e ait evlere de sıçradığı bildirilirken, evinin yanışını şaşkınlıkla izleyen Celal Özkol, "Yangının neden çıktığını bilmiyorum ama kundaklama ihtimalinden şüpheleniyorum. Yangın anında evde kimse yoktu. Evimde yaklaşık 100 milyar liralık antika eşyam yandı" diye konuştu.

Yangın, saat 22.30 sıralarında kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları başladı. Yangının çıktığı ev, içerisindeki tarihi ve antika eserler nedeniyle, Beyşehir’e gelen yerli ve yabancı turistler ile ünlü işadamlarının da ziyaret yerleri arasında yer alıyordu. Alevlere teslim olarak kül olan 3 ahşap evin, yaklaşık 150 yıllık bir tarihe sahip olduğu belirtildi.

Bu arada, bazı vatandaşlar çarşı merkezindeki ahşap binaların tehlike oluşturduğunu belirterek, bugüne kadar yıkılmamalarını eleştirdi.

Bu tür binaların olası yangınlarda, tüm çarşı merkezini tehdit ettiğini belirten Bahtiyar Çorum, sokakların dar olmasının da söndürme çalışmalarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.

Beyşehir kent merkezinde paniğe yol açan yangın nedeniyle, bölgeye Kaymakam Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Nazif Tekinöz de geldi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

beyşehir
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 09:13:30
Güncelleme :9 Aralık 2004 Perşembe 14:37:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?