22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

7.5 milyon euro'luk proje

Konya’nın Beyşehir ilçesine bağlı Kurucuova Beldesi’nde 7,5 milyon euro’luk organik hayvancılık projesinin hayata geçmesi için başlatılan çalışmalarda Çevre ve Orman Bakanlığından ön izin alındığı bildirildi.

 
Kurucuova Belediye Başkanı Vedat Sabırlı, yörede organik hayvancılık projelerini hayata geçirebilmek için çalışmalarının sürdüğünü, Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan ön izin alındığını söyledi.


Projenin gerçekleşmesi için müteşebbislerin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Vedat Sabırlı, Belediye olarak bu konuda çalışma başlattıklarını hatırlattı.

Kuruova mevkiinde 2 bin 200 dekarlık bir alanda, bünyesinde 3 bin başlık besihane, 50 ton kapasiteli mandıra, hayvan hastanesi, yem fabrikası ve soğuk hava deposu olan komple bir organik hayvancılık entegre tesisi kurulması için uğraş verdiklerini dile getiren Başkan Sabırlı, “Burada yem bitkilerinin de ekilebileceği komple bir tesis olacak. Yaklaşık 7,5 milyon euro’luk proje hayata geçtiğinde yaklaşık 200 kişiye iş istihdamı sağlanacak. Yöremizde işsiz kalmadığı gibi, işsizlik nedeniyle bölgemizden göç eden insanlar da Kurucuova’ya geri dönüş yapacak. Bu arazinin 800 dekarını Belediye olarak kiraya vereceğiz, geriye kalan bin 400 dekarlık alan ise vatandaşlarımıza ait. Ancak, bu proje için yem bitkileri ekimi yapılabilecek 12 bin dekarlık bir alana daha ihtiyaç duyulacak. Bu konuda çevre ilçe ve beldelerimizden arazi arayışımız sürüyor. Bulabilirsek, bu araziler kiralanarak yem bitkileri ekimi yapılacak” diye konuştu.


Projenin hayata geçmesi için yatırımcıların önünü açtıklarını ve bu proje ile bir firmanın ilgilendiğini vurgulayan Sabırlı, 2 ay içerisinde hayata geçmesini beklediklerini dile getirdi. Sabırlı, “Şu anda Kuruova mevkiinde hayata geçmesi için Bakanlığımızın onay verdiği projenin ÇED çalışmaları yapılıyor.Proje hayata geçtiğinde Anamas Dağı’nın eteklerindeki Beyşehir Gölü çevresi organik hayvancılık bölgesi haline gelecek” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2007 Çarşamba 14:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?