23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Adaköy'de düve krizi

Beyşehir'in Adaköy Beldesi’nde süt sığırcılığının geliştirilmesi kapsamında teşvikten yararlanması öngörülen aileler, dağıtımı yapılacak gebe düveleri beğenmeyince teslim almadı.

Beyşehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Adaköy Beldesi’nde fakir ailelere uygun vade ve taksit kolaylığı ile faizsiz gebe düve desteğinde bulunuldu. Düve teşvikinden yararlanmak isteyen 29 kişi ise kayıt yaptırdı. Ancak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin düve dağıtımında sorun yaşandı. Kamyon içerisinde Adaköy’e getirilen 29 gebe düveyi beğenmeyen alıcılar, büyükbaş hayvanların boy ve cüsse yönünden sözleşmede belirtilen şartlara uymadığını ileri sürerek kabul etmek istemediler.

Dağıtımı gerçekleştirmek üzere beldeye gelen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerinin de aileleri ikna çabaları yeterli gelmedi. Boy ve cüsse yönünden beğenilmeyen 8 düvenin kuraya sokulmamasını isteyen teşvikten yararlanacak aileler, diğerlerini ise teslim alabileceklerini belirtti. Ancak, dağıtım ve pazarlama işini üstlenen firma yöneticilerinin bu durumu kabul etmemesi üzerine gebe düvelerin geri iadesi gündeme geldi.

Yaşanan çözümsüzlük üzerine, gebe düve teşvikinden yararlanacak ailelerden aralarında seçilen bu işten anlayan iki kişinin büyükbaş hayvanların temin edildiği ahırlarda inceleme yapmasına karar verildi. Seçilen bu iki kişinin beğeneceği gebe düveler, teşvikten yararlanacak aileler tarafından çekilecek kuradan sonra teslim alınacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2005 Salı 13:41:41
Güncelleme :11 Mayıs 2005 Çarşamba 11:26:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?