24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

AIlkollü ambulans şoförüne para cezası

Beyşehir İlçesi’nde alkollü olarak ambulans kullandığı belirlenerek polisler tarafından yakalanan ve cezai işlem yapıldıktan sonra karakoldan çıkarken kendisini görüntülemeye çalışan habercilere saldıran ambulans şoförü, yargılandığı mahkemece 891 YTL para cezasına çarptırıldı.

Beyşehir Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Beyşehir Göl Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Rıza Önses ile DHA muhabiri Halil Uslu’ya müsessir fiilde bulunduğu iddiasıyla yargılanan ambulans şoförü Ali Erdal, karar duruşmasında yine habercilere saldırmadığını ileri sürdü.

Davanın ikinci duruşmasında, ambulans şoföründen şikayetçi olduğunu yineleyen DHA muhabiri Halil Uslu, mahkeme salonunda habercilerden özür dileyen ancak saldırmadığını iddia eden ambulans şoförü için hakime; "Efendim, dürüst olsun, yalan söylemesin. Bizleri darp ettiğini kabul etsin, davamdan vazgeçeyim" dedi.

Uslu, "Görüntü kayıtları var, bunlar televizyonlarda, fotoğrafları gazetelerde var. Madem saldırmadı, 3 günlük iş göremez raporu verilen Ali Rıza Önses’in dudağı nasıl patladı?" diye sordu.

Gazetecilerden özür dileyen ancak saldırmadığı konusundaki ısrarlarını sürdüren sanık Erdal, sadece kamera spot ışıklarından kaçarken habercilere çarptığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, sanık tarafından dinlenilmesi talebinde bulunulan görgü şahitlerini de dinledi. Ancak görgü şahitlerinin ifadelerini çelişkili bulan hakim, şahitlerden birini, "Olasılıklı olarak konuşma, net olarak gördüklerini anlat" diye azarladı.

Duruşma sonunda gazetecilere müessir fiilde bulunduğu ileri sürülen Ali Erdal’ı 891 YTL para cezasına çarptıran ve ceza indirimine gitmediğini belirten hakim, sanığa bu cezayı bir hafta içerisinde ödemesi gerektiğini bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2005 Salı 15:45:30
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 15:58:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?