18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Alkollü ambulans şoförü hakim karşısında

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde alkollü olarak ambulans kullandığı iddiasıyla polis tarafından yakalanan, Üstünler Belediyesi’ne ait ambulansın şoförü Ali Erdal, gazetecilere müessir fiilde bulunma suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Gazetecilerin kendisinden şikayetçi olması üzerine, sanık sıfatıyla Beyşehir Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan Erdal’ın, müessir fiil suçlamasıyla yargılanmasına başlandı.

İlk duruşmaya Ali Erdal sanık, Beyşehir Göl Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Rıza Önses ise müşteki olarak katıldı. İddianamenin okunmasının ardından, hakimin, "Gazetecilere saldırmışsın Ali Erdal, daha önce de saldırganlık ve sarhoşluk suçundan kaydın var. Son olarak da alkollü olarak ambulans kullanmışsın, bunlar doğru mu, bu iddialara ne diyeceksin?" şeklindeki soruları üzerine, suçlamaları kabul etmeyen Ali Erdal, olay günü alkollü olduğunu itiraf etti ve mecbur kaldığı için alkollü olarak ambulans kullandığını söyledi.

Erdal, "Sadece iki bira içmiştim. Bundan dolayı pişmanım" dedi. Gazetecilere saldırmadığını ve herhangi bir fiili hareketi olmadığını ileri süren Erdal, "Bu suçlamaları kabul etmiyorum. Sadece çarpıştık" dedi. Erdal, hakimin; "Ama karakolda verdiğin ilk ifadede, vurduğunu kabul etmişsin? Savcılığa verdiğin ikinci ifadende, bu suçlamayı reddetmişsin?" şeklindeki sözleri üzerine, karakolda verdiği ilk ifadesi için, "O gün önüme konulan boş kağıda imza atmıştım. O ifadeler bana ait değil. Savcılığa verdiğim ifadeleri kabul ediyorum" diye konuştu.

Ali Rıza Önses ise olayın yaşandığı gece, bir ambulans şoförünün polis tarafından alkollü olarak yakalandığı haberini aldığını, bunun üzerine diğer meslektaşı ile birlikte devlet hastanesine gittiğini, ancak daha sonra sanığın ifadesi alınmak üzere karakola götürülmesi üzerine Beyşehir Emniyet Müdürlüğü’ne gittiklerini, şahısla herhangi bir röportaj yapmadıklarını ancak, çıkışta görüntü almak isterken çekim esnasında saldırıya maruz kaldıklarını anlattı.

Önses, emniyet çıkışında önce arkası dönük olan Halil Uslu’ya saldıran Erdal’ın, daha sonra da kendisine tekme tokat saldırdığını ileri sürdü. Önses, Emniyet çıkışında Ali Erdal’ın saldırı anının görüntülerinin bazı televizyon kanallarında da haber olarak yayınlandığını, bu görüntülerin mahkeme tarafından izlendikten sonra karar verilmesi talebinde bulundu. Mahkeme, tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Olay, geçtiğimiz yıl Ağustos ayı içerisinde meydana gelmiş, alkollü olarak ambulans kullanan Ali Erdal, polise yakalandıktan sonra, hakkında yapılan yasal işlemin ardından Emniyet Müdürlüğü çıkışında kendisini görüntülemeye çalışan Beyşehir Göl Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Rıza Önses ile Doğan Haber Ajansı muhabirine saldırmış, hastaneye sağlık kontrolüne sevk edilen gazetecilerden Önses’e doktor tarafından 3 gün iş göremez raporu verilmişti. Gazetecileri darp ettiği iddia edilen Ali Erdal, olayın ardından tekrar gözaltına alınmış ve geceyi nezarette geçirdikten sonra, ertesi gün savcılık tarafından yapılan sorgulamasının ardından, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 14:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?