22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Avlanma yasağı başladı

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya’nın Beyşehir Gölü’nde su ürünleri avlanma yasağı bugünden itibaren başladı.

Yasaklama kararı gereğince, geçtiğimiz yıllardan farklı olarak bu yıl 15 Mart-30 Haziran tarihleri arasında sudak balığı, 1 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında ise sazangillerin avlanması yapılamayacak.

Geçtiğimiz yıllarda sudak balığı ile sazangillerin avlanma yasağı tarihi, aynı anda başlayıp, aynı tarihlerde sona erdiğinden herhangi bir sorunla karşılaşmadıklarına dikkati çeken yetkililer, bu yıl levreğin 15 Mart, sazangillerin ise 1 Nisan tarihinde avlanma yasağı kapsamına girmesinin çeşitli sıkıntıları da beraberinde getirebileceğine vurgu yapıyor.

Yetkililer, "1 Nisan tarihine kadar balıkçılar sudak balığı dışında sazangillerin avlanmasını yapabilecek. Ama, göl içerisindeki ağlara sudak balığı vurduğunda ne yapılacak? Ağa takılan sudağın yeniden göle atılması halinde yaşama şansı yok. Ağa takıldıktan sonra balıkçılar, mecburen sudak balığını da avlamış olacaklar. Dolayısıyla göl içerisinde avcılık faaliyetleri devam ettiği için, balıkçılar sudak mı ya da sazangillerden mi avlıyor, bunun denetim ve kontrolü çok sağlıklı yapılamayacak?" diyerek endişelerini dile getiriyorlar.

Beyşehir Kaymakamı Cengiz Cantürk, bu uygulamanın 1 Nisan tarihine kadar çeşitli sıkıntıları beraberinde getirebileceği endişelerini kendilerinin de taşıdığını belirtirken, bu tarihten sonra ise avcılık faaliyetlerinin tamamen duracağı için 1 Nisan’dan sonraki dönemde böyle bir sıkıntı ile karşılaşmayacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2005 Salı 14:28:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?