23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Baca yangını korkuttu

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde bir evin çatı kısmına takılan baca aspiratörü, baca yangınına neden oldu. Hamidiye Mahallesi, 7. Sokak’ta bulunan 3 katlı apartmanın birinci katında Hüseyin Doğan’a ait dairenin bacasında çıkan yangın korkulu anlar yaşattı.

Hamidiye Mahallesi, 7. Sokak’ta bulunan 3 katlı apartmanın birinci katında Hüseyin Doğan’a ait dairenin baca kısmında öğle saatlerinde yangın çıktı. Hamidiye Mahallesi, 7. Sokak’ta bulunan 3 katlı apartmanın birinci katında Hüseyin Doğan’a ait dairenin baca kısmında öğle saatlerinde yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen Beyşehir Belediyesi’ne ait itfaiye aracıyla yangına müdahalede bulunuldu. Odanın içerisinden ve çatı kısmından yapılan müdahale ile bacanın içerisindeki yangın yaklaşık 15 dakika içerisinde söndürüldü. İtfaiye yetkilileri, yangına baca kısmına takılan baca aspiratörünün neden olduğunu belirledi.

İtfaiye yetkilileri, soba zehirlenmelerinin önüne geçebilmek amacıyla, evlerin bacalarına takılan bu tip aspiratörlerin baca yangınlarına neden olabildiğini, geçtiğimiz günlerde çıkan başka bir baca yangınının da bu sebepten çıktığının tespit edildiğini belirttiler. Yetkililer, evlerde bacalara takılan ve rüzgarın istikameti yönünde dönen bu aspiratörlerin, odalarda yanmakta olan sobaların ateşini kuvvetli bir şekilde yukarı istikamette çektiğini, bacanın içerisinde biriken ve adeta zift haline gelen kurumları tutuşturarak, yangına sebep olduğunu kaydettiler. Yetkililer ayrıca, "Yararı yanında, bu tip yangınlara da sebebiyet verebiliyor" uyarısında bulundular.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2005 Pazartesi 14:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?