22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Balıkçıların ilginç taktiği

Tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün bulunduğu Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde günlük hayatı ve balıkçıları olumsuz yönde etkiliyor.

Kış ortasında olunmasına rağmen son günlerde adeta yazdan kalma günler yaşayan Beyşehir’de, ılıman havanın yerini soğuk havaya bırakması nedeniyle balıkçılar zor günler yaşamaya başladı.

Hava sıcaklığındaki ani düşüşlerle birlikte soğuktan etkilenen Beyşehirli balıkçılar, aldıkları tedbirleri artırma yoluna gidiyor. Soğuktan korunmak için teknelerinde battaniye, tüp gibi malzemeler bulundurmaya gayret eden balıkçılar, avlanmaya çıkmadan önce de kıyıda ateş yakarak ısınmaya çalışıyor.

Beyşehirli balıkçı Rahim Çolak, soğuk kış günlerine rağmen ekmek parası için avlanmaya devam etmek zorunda olduklarını söyledi.

Avlanma esnasında en büyük korkularının göle düşerek boğulmak olduğunu belirten Çolak, "Özellikle Beyşehir Gölü’nde avlanan balıkçının en büyük korkusu suya düşmektir. Suya düştükten sonra boğulmaktan kurtulmak imkansız gibidir. Son yıllarda Beyşehir Gölü çok sayıda meslektaşımızı bu şekilde yutup, ocak karartmıştır" dedi.

Beyşehir Gölü’nde geçtiğimiz yıllarda balıkçı boğulmalarına önlem olarak can yeleği bulundurma zorunluluğu getirildiğini ama bu uygulamaya günümüzde uyan balıkçının kalmadığını hatırlatan Çolak, "Bu da iyi bir çözüm ama can yeleği çalışmayı zorlaştırdığı için avcılar sıcak bakmıyor. Ama, ayağımıza bağlayacağımız bir ip, çalışmamızı engellemiyor. Tüm balıkçı arkadaşlarımıza, boğulma riski almamak için bu çözüm yolunu öneriyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2005 Salı 13:17:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?