24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Balıkçıya kar şoku

Tüm yurdu etkisi altına alan kar yağışı, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Konya’nın Beyşehir Gölü’nde avlanan balıkçıları olumsuz etkiledi. Teknelerinin başına gelen balıkçılar, kar sularına yenik düşen teknelerinin battığını görünce şaşkınlık geçirdi.

Dün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklarla gece geç saatlere kadar devam eden kar yağışı nedeniyle, Beyşehir Gölü ve çevresinde günlük hayat olumsuz yönde etkilendi. Beyşehir’de yüksek kesimlerde kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı bildirilirken, Beyşehir Gölü’nde avlanmak için sabah erken saatlerde teknelerinin başına gelen birçok balıkçı, kar sularına yenik düşen teknelerinin battığını görünce şaşkınlık geçirdi.

Eşrefoğlu Köprüsü’nün yanındaki kıyıda barınmaya çalışan tekneler, bembeyaz bir örtüyle kaplandı. Sabah saatlerinde güneşle birlikte teknelerde biriken karlar erimeye başlarken, suyun ağırlığına dayanamayan ve delinerek göl suyu alan teknelerin bazılarının battığı görüldü. Ellerine aldıkları kovalarla teknelerin içerisindeki kar sularını göle boşaltmaya çalışan balıkçılar Beyşehir Gölü’ne bugüne kadar bir liman yapılmamasını eleştirdi.

Beyşehirli balıkçı Ramazan Kurt, kıyılara bağlanan teknelerin herhangi bir koruması bulunmadığını belirterek, "Birçoğunu batmaması için kurtarma çalışmaları yaptık. Birçok arkadaşımızın teknesi eriyen kar sularını kaldıramayarak batmış ve göle gömülmüş durumda. Bazı arkadaşlarımızın ise tekneleri delinip su almaya başlamış, ayrıca teknedeki motorlarımızın da birçoğu arıza yapmış halde bulunuyor. Beyşehir Gölü’nde zaten yeterince balık çıkmadığından ve evimize ekmek götüremediğimizden dert yanıp dururken, bu tür zararlarla birlikte belimiz iyiden iyiye doğrulmuyor. 2-3 milyar lira değerindeki teknelerimiz, içerisindeki motorları ve malzemelerimiz kötü hava şartlarından etkileniyor ve akla hayale gelmeyen zararlar çıkıyor. Gölün içindeki teknelerimizi evimize götürecek halimiz de yok. Ne yapacağımızı bilemiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2005 Cuma 16:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?