18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Başarılı öğrenciler Beyşehir gezisiyle ödüllendirildi

Konya’da çeşitli liselerde öğrenim gören başarılı öğrenciler, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği Beyşehir gezisiyle ödüllendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü, Gençlik Haftası münasebetiyle Konya’nın başarılı öğrencilerini doğa, tarih ve teknolojinin mekanlarıyla buluşturdu. 4 gün sürecek gezinin ilk durağında Beyşehir’e gelen Konyalı öğrenciler, kaldıkları İzcilik Spor Okulu Tesisleri’nde düzenlenen çeşitli aktivitelere katıldı.

Voleybol, basketbol, futbol, masa tenisi, satranç gibi faaliyetlerle biraraya gelerek birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkanı bulan başarılı öğrenciler, Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, İzcilik Spor Okulu Müdürü Mehmet Akar, Konya Büyükşehir Belediyesi’nden geziye katılan yetkililerle birlikte de büyük bir çekişmeye sahne olan voleybol müsabakası gerçekleştirdi. Öğrenciler ayrıca göl gezisi yaptılar, yörenin tarihi mekanlarıyla tüfek sanayiinin kalbi olan Huğlu bölgesindeki silah fabrikalarını ziyaret ederek yetkililerden çeşitli bilgi aldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Tekinöz Konya’nın başarılı öğrencilerini Beyşehir olarak ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirterek, "Beyşehir’de gerçekleşen bu tür organizelerin daha da artmasını diliyoruz" dedi.

Gezi programı hakkında bilgi veren Konya Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Atilla Şirin, "Konya Büyükşehir Belediyesi mücavir alanları içindeki okullarda öğrenim gören öğrencilerden, 2004-2005 öğretim yılının ilk döneminde takdirname alan öğrenciler ile, liselerin öğrenci meclis başkanları, onur kurulu 2. başkanları, 2004-2005 öğretim yılında Türkiye ve il düzeyinde yapılan bilimsel ve sportif yarışmalarda ilk üç dereceye giren erkek öğrenciler bu geziye iştirak ediyor" şeklinde konuştu.

Şirin, Konya’da gençlik meclisi oluşturarak, yönetmelik gereği, 50 asil, 50 yedek üye belirleyeceklerini ifade ederek, "Gençlik meclisi de aynı büyükşehir meclisi gibi çalışacak. Ama üye seçiminde de öğrencilerin başarısı kriter olacak. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak amacımız başarılı öğrencileri teşvik etmek. Başarılı olup da maddi imkanı olmayan aileler de endişe etmesin. Bu çocuklara da elimizden geldiğince sahip çıkacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2005 Cumartesi 14:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?