20
Mayıs
2024
Pazertesi
BEYŞEHİR - KONYA

Başkandan bölge cezaevi isteği

Beyşehir İlçesi’nde, bin 500 kişilik bölge cezaevi yapılması için Adalet Bakanlığı nezdinde girişimde bulunulduğu bildirildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Adalet Bakanlığı’nın İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerde bin 500 kişilik bölge cezaevleri yapımı için çalışma başlattığını belirterek, "Beyşehir’de de bölge cezaevi kurulması için Belediye olarak yer gösterdik, girişimlerde bulunduk" dedi.

Tekinöz, bölge cezaevi kurulması için programa alınan iller arasında Konya’nın yeralmadığını, ancak Beyşehir’de bin 500 kişilik bir bölge cezaevinin kurulmasının ardından ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek bir sağlık potansiyelinin varolduğuna dikkati çekerek, "Bu konuda altyapımız hazır. Bin 500 kişilik cezaevinin bulunduğu bir yerde mükemmel bir devlet hastanesi olması gerekiyor. Böyle bir hastanemiz mevcut ve sağlık sektöründe büyük bir potansiyele sahip ilçeyiz. Böylesine bir potansiyeli olan İç Anadolu Bölgesi’nde başka bir ilçe yok. Belediye olarak hem bu artımızı hem de uygun coğrafi konumumuzu da gerekçelerimiz arasında göstererek hazırladığımız bir raporu, Adalet Bakanlığı’na sunduk ve talebimizi içeren girişimleri resmi yollardan da başlattık. Milletvekillerimizle görüştük ve Beyşehir’in bu talebini ileterek, gerekli desteği vermelerini istedik. Ayrıca, Beyşehir’e yapılması halinde, inşaat aşamasında Belediye olarak her türlü desteği vereceğimizi de taahhüt ettik. Adalet Bakanlığı’nın bu konudaki olumlu yaklaşımlarını bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konunun netliğe kavuşacağını ümit ediyorum" diye konuştu.

Tekinöz, Beyşehir’e yapılması için talep edilen bin 500 kişilik bölge cezaevinin hayata geçmesi halinde, bölgede büyük bir hareketliliğin yaşanacağını, her hafta ilçeye dışarıdan gelen insanların Beyşehir’in ekonomisine de olumlu katkı yapacağını söyledi. Bölge cezaevinin yapılması halinde yer konusunda bir sıkıntı yaşamayacaklarını, şehir dışında bir bölgeye bu cezaevinin kurulabileceğinin altını çizen Tekinöz, "Bu konuda tüm Beyşehir kamuoyunun destek vermesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

beyşehir
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 12:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?