19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Bebeğin annesi bulundu

Konya'nın Beyşehir İlçesi'ne bağlı Yeşildağ Beldesi'nde, yaklaşık 6 ay önce bir cami avlusuna terk edilen bebeğin annesinin lise öğrencisi olduğu ortaya çıktı.
Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 3 Ekim 2005 tarihinde ilçeye bağlı Yeşildağ Beldesi'nde 26 günlük iken bir cami avlusuna terk edilen ve soğuktan donmak üzereyken bulunan bebeğin annesi ortaya çıkarıldı. Yeşildağ Saray Cami avlusunda namaz için gelen cemaat tarafından bulunduktan sonra teslim edildiği jandarma ekiplerinin kucağında getirildiği Beyşehir Devlet Hastanesi'nde "Döndü" adı verilen bebeğin annesine ulaşabilmek için çalışmalara başlayan ve uzun süredir iz süren İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, aradan geçen 6 ay sonunda bebeğin annesini ortaya çıkarmayı başardı. Jandarmanın sıkı takibi neticesinde cami avlusuna bırakılan bebeğin annesinin 17 yaşında olan lise 2. sınıfta öğrenim gören S.G. olduğu ortaya çıktı. Lise öğrencisi S.G'nin, bebeği bir tecavüz olayına maruz kalması nedeniyle doğumdan sonra cami avlusuna bıraktığını iddia ettiği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, jandarma ekiplerinin, bebeğin doğumunun, Seydişehir Devlet Hastanesi'nde 8 Eylül 2005 tarihinde gerçekleştiğini kurum kayıtlarının incelenmesinin ardından ortaya çıkarması, olay sonrasında sır kalan bebeğin annesinin bulunmasının yolunu açtı. Lise öğrencisinin önce kendi çocuğu olduğunu kabul etmediği ancak, hastane kayıtlarının gösterilmesinin ardından annesi olduğunu kabul etmek durumunda kaldığı öğrenildi. Liseli öğrencinin, daha sonra jandarma ekiplerine, başına gelen tecavüz olayı nedeniyle böyle bir yola başvurmak zorunda kaldığını anlattığı ileri sürüldü. Tecavüz olayının ardından hamile kaldığını ve 2 ay boyunca sakladığı bu sırrı, şüphelenmesi üzerine annesine anlattığını ancak diğer aile fertlerinin bu durumdan haberdar olmadığını ifade eden lise öğrencisi S.G'nin, iddialara göre, "Annemin hamile olduğumu öğrenmesinin ardından okuluma hiçbir şey yokmuş gibi devam ettim. Hamile olduğumu belli etmemek için ise belime sürekli olarak kuşak bağlıyordum ve bol elbiseler giyiyordum. Doğum olayını ise yeşil kartımızdan yararlanarak annemle birlikte gittiğim Seydişehir Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirdim. Doktorlara babasının öldüğünü anlattım, şüphelenmediler ama bana 'Çocuğun beyin özürlü, Tıp Fakültesi'ndeki hekimlere mutlaka göster' dediler. Hastaneden taburcu olduktan sonra ise bebeğe bir süre evimizdeki çeşitli mekanlarda baktım ancak daha sonra cami avlusuna bırakmak zorunda kaldım" dediği öğrenildi.
Jandarma ekipleri, bulunduktan sonra çocuk yuvasına teslim edilen bebeğin annesini olayla ilgili ifade vermek üzere mevcutlu olarak Beyşehir Adliyesi'ne getirdi. Cumhuriyet Savcılığı'nda olayın mağduru olarak ifade veren S.G'nin, daha sonra ailesine teslim edildiği öğrenildi. Bu arada, tecavüz iddiaları üzerine çalışmalarını derinleştiren ekipler, bebeğin babası olduğu ve daha sonra kayıplara karıştığı ileri sürülen şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattığı bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 14:21:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Osman İBRİM IP: 212.175.132.xxx Tarih : 26.06.2006 13:25:06
Öncelikle hemşerilerimize geçmiş olsun der,sevgi ve saygılarımı sunarım.Gençlerimize de kasabamızın adını böyle çirkinliklerle değilde başarılarıyla duyurmalarını dilerim.