18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Belediye parke taşı üretecek

Beyşehir Belediyesi, kendi kilitli parkesini kendisi üretmeye başladı.

Soğla bölgesindeki şantiyeye 180 bin YTL’lik maliyetle kazandırılan kilitli parke taşı makinesinin devreye girmesi nedeniyle bir tören düzenlendi. Kesilen kurban ve okunan duaların ardından tesislerde ilk üretime start verildi.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir Belediyesi’nin bundan böyle kendi parkesini kendisinin imal edeceğini söyledi. Belediyenin üretimi kendisinin yapması nedeniyle bu işten çok büyük kar elde edeceğini belirten Tekinöz, "Yıllık 500 bin YTL’lik bir tasarruf hesabı yaptık. Bu tesislerimizde, hem kendi fazla personelimizi bu iş için değerlendiriyoruz, hem de daha ucuza parke üretimi yapıyoruz" dedi.

Daha önceki sistemde satın aldıkları parkeleri istedikleri kapasitede temin edemediklerini de vurgulayan Tekinöz, "Amacımız; piyasaya satmak değil, kendimize parke taşı üretmek. Gece vardiyası yapmamız halinde günlük 20 bin parke taşı üretebileceğiz. Ama, biz ilk planda günde 15 bin adet parke üretimini hedefliyoruz. Gelecekte ihtiyaç fazlası üretim olursa, piyasaya da satabiliriz. Ama şu an böyle bir niyetimiz yok. Makine ve sistemin maliyeti Belediyemize 180 bin YTL civarında oldu. Bunun masrafını tamamen kendi öz kaynaklarımızla karşıladık. Yani, bu sistemin kurulması için herhangi bir borca girmedik. Beyşehir’in şu an çok sayıda parke taşına ihtiyacı var. Şu anki hedeflediğimiz üretim kapasitesi ise ancak Beyşehir’e yetecek düzeyde gözüküyor" şeklinde konuştu.

Tekinöz, sistem hakkında da bilgi verirken, istedikleri her renk parke taşını üretebileceklerini belirterek, değişik şekil ve kalıplarda da imalat yapabileceklerini vurguladı. Tekinöz, geçtiğimiz yıl Beyşehir kent merkezindeki ana cadde ve yollara toplam 750 bin adet parke taşı döşediklerini bu yıl bu sayıyı ikiye katlayarak 1,5 milyon adede çıkarmayı hedeflediklerini de kaydetti.

Tekinöz, "Bu yıl BSA kanalı kenarındaki yollarda, Antalya Karayolu güzergahında, bisiklet yollarının yapımında ve ihtiyaç duyulan yollarda parke taşı döşeme çalışmaları olacak" diye konuştu.

 

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2005 Cuma 17:39:56
Güncelleme :11 Haziran 2005 Cumartesi 12:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?