18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Belediyeden tasarruf atağı

Bulundukları ekonomik çıkmazdan kurtulmak için yeni kaynak arayışlarına giren yerel yönetimler, bir yandan da tasarruf politikaları ile bölgesine daha fazla hizmet üretmenin gayreti içerisini giriyor.

Benzer bir sıkıntı yaşayan Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, tasarruf tedbirlerini artırma yoluna gitti. Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, daha önce sanayide yapılan tamir ve bakım işlerinin artık belediye bünyesinde faal hale getirilen kademe ile yapıldığını ve bu yolla yarı yarıya tasarrufa gittiklerini söyledi.

Kademede, belediyeye yeni kazandırılan araçlar ile mevcut araçların tamir ve bakımlarının yapılmaya başlandığını belirten Tekinöz, "Kısa bir süre önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden cüzi miktarda bir para ile aldığımız bir otomobil ile pikap aracımız, kadememizde belediyemiz ekiplerince komple bakımları yapılmak suretiyle Fen İşleri Müdürlüğü ve Şantiye Şefliğinin emrinde hizmete sunulmuştur" dedi.

Belediye bünyesinde bulunan tüm araç ve iş makinelerinin tüm yağ ve lastik değişimleri ile motor dahil, imkan dahilindeki tüm tamir işlemlerinin, kademe bünyesinde görev yapan ustalar tarafından yapıldığını hatırlatan Tekinöz, "50’ye yakın aracı bünyesinde bulunduran belediyemizde bu işler için dışarıya ödeme yapılmadığından büyük bir girdi sağlanmaktadır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 12:40:54
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?