19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir: Göller Bölgesi'ne Teknokent kuruluyor

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde Süleyman Demirel Üniversitesiyle Beyşehir Ticaret Odası'nın işbirliği ile "Bilimsel ve Teknolojik Gelişim ve Paylaşım Günü" paneli gerçekleştirildi. Panelde bölgeye teknokent yapılması için çalışmalara başlandığı açıklandı.
Beyşehir Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Bilimsel ve Teknolojik Gelişim ve Paylaşım Günü" paneline Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Lütfü Çakmakçı, Yrd. Doç. Dr. Murat Ali Dulupçu, Doç. Dr. Özer Göktepe, Yrd. Doç. Dr. Engiz Kayacan ve Doç. Dr. M. Ali Koyuncu konuşmacı olarak katılırken, Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mehmet Şenol, Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile sanayici ve işadamlarıda toplantıyı izleyenler arasında yer aldı.
Panelin açılışında konuşan Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Mehmet Şenol, 21. yüzyılın tüm dünyada bilgi çağı olarak adlandırılmasına vurgu yaparak, "Bu nedenle hayatınızın bu noktasında bilgi ve teknolojinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır" dedi.
Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz ise, ilçenin yatırımdan mutlaka nasibini alması gerektiğini belirterek, "İnanıyoruz ki, şimdiki dönem, Beyşehir Gölü Havzası ve Göller Bölgesi'nde kalkınma hamlesinin başlayacağı bir dönem olacaktır" diye konuştu.
Yrd. Doç. Dr. Murat Ali Dulupçu da yaptığı konuşmada, "Üniversite olarak neleri yapabiliyoruz, neleri yapabilme imkanına sahibiz, bunlardan Beyşehir'de bulunan kamu kurum ve kuruluşları ne derecede yararlanabilirler? Ayrıca, 2001 yılında Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın öncülüğünde çıkmış olan 'teknoloji geliştirme bölgeleri' hakkında sanayicilerimizi bilgilendirerek, üniversitemizle ortak çabalar çerçevesinde yararlanma imkanı olup olmadığını paylaşmak istiyoruz" dedi.
Dulupçu, "Göller Bölgesi'nde Süleyman Demirel Üniversitesi bünyesinde kurulacak bir teknopark, teknoloji geliştirme bölgesi kurulması için çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Aslında pek çok alanda faaliyet gösterebilmek mümkün. Firmalar bu bölgeye araştırma geliştirme faaliyetinde bulunmak için gelecekler, üniversitenin akademik çalışmaları ve tüm imkanlardan yararlanma fırsatı sunulacak. Firmalar aynı zamanda pazarlama faaliyetleri, patent, yasal işlemler, sermaye ihtiyacının karşılanması gibi konularda da destek alabilecekler bu bölge kapsamında. Sadece Isparta, Konya, Burdur ve Afyon'a değil, tüm Türkiye'den; hatta yurtdışından sanayicilerin de bu bölgeden yararlanabileceğini düşünüyoruz. Çünkü, kampüsümüzün bu konuda yeterli bir altyapısı mevcut, hem teknik, hem de sosyal anlamda" şeklinde konuştu.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2004 Cuma 20:35:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?