24
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

'Beyşehir Belediyesi ağaç düşmanı değil'

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde çarşı merkezinde bulunan Atatürk Anıtı’nın bulunduğu yeşil alan halkın kullanımına açılıyor.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir halkının yeşil alanlardan daha fazla istifade etmesi için anıt alanı çevresinde çalışmalara başladıklarını söyledi. Tekinöz, özellikle anıt alanı içerisinden sökülen ağaçlar konusunda, bazı çevreler tarafından yeşili yok ettikleri yönünde eleştiriler aldıklarını belirterek, "Gerçeği yansıtmayan bu söylemleri kabul etmiyoruz. Bu çevrelerin endişe etmesine gerek yok. Beyşehir Belediyesi de ağaç düşmanı değil. Buradaki ağaçları kaldırırken, bu iş için özel olarak yapılmış makinelerden istifade ediyor ve hiç yıpratmadan başka bölgelerde değerlendiriyoruz. Bu çalışmalar konusunda, vatandaşlarımızın da görüşleri alınmıştır. Anıt alanını bu faaliyetlerimiz sonunda atıl görünümden kurtarıp, insanlarımızın istifadesine sunmuş olacağız" dedi.

İlçedeki yeşil dokunun daha da çoğalmasının yanı sıra, mevcut park ve yeşil örtünün korunması için her türlü faaliyeti büyük bir titizlik içerisinde yürüttüklerine dikkat çeken Tekinöz, Anıt Alanı’ndaki çalışmanın, çarşı merkezindeki ana caddelerin de genişleyerek ferahlamasına neden olacağını, şehir içi trafiğinin rahatlamasının yanı sıra, park sorununun da kısmen çözülmesine katkılar sağlayacağına vurgu yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2005 Cuma 17:51:39
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 12:16:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?