23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir Gölü, Haliç gibi temizlenecek

Son yıllarda otlanma, kirlilik ve su seviyesinin düşmesi gibi birçok sorunla iç içe kalan Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü Beyşehir Gölü’ndeki doğal dengenin her geçen gün bozulması Beyşehir Belediyesi’ni harekete geçirdi.

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir Gölü’nün ot ve kimyasal maddelerden tamamen temizlenmesi için DSİ Genel Müdürlüğü ile görüşülerek girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Beyşehir Gölü’nde yapılması planlanan temizlik çalışması için Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan onay alınması gerektiğini ve DSİ Genel Müdürlüğü’nün de bunun iznini alabilmek için gerekli yazışmaları başlattığını belirten Tekinöz, önümüzdeki günlerde bu onayın çıkmasını beklediklerini dile getirdi.

İlçenin geçim kaynağı olan Beyşehir Gölü’nün, Haliç gibi özel makinelerle temizleneceğini kaydeden Başkan Tekinöz, "Haliç’in temizlenmesine benzer bir çalışma da geçtiğimiz yıllarda Ankara Gölbaşı’nda yapıldı ve çok iyi neticeler alındı. Beyşehir’de de bu çalışmalardan iyi neticeler alacağımızı ümit ediyoruz. Son yıllarda Beyşehir Gölü’ndeki otlanma ciddi boyutlarda arttı" dedi.

Bu sorunları bir nebze de olsa azaltabilmek ve gölü otlardan temizlemek için yapılan girişimlerin netice verdiğini kaydeden Tekinöz, "Ancak, bu konuda son sözü Çevre ve Orman Bakanlığı söyleyecek ve onay vermesi gerekecek. Bu onayı aldığımız takdirde, DSİ Genel Müdürlüğü tarafından göle girebilen ve su içerisinde temizlik yapabilen özel makinelerle bölgemizde en az bir-iki yıl sürecek bir temizleme çalışması yapılacak. Bu onay çıkarsa, çalışmalara havaların müsait olması ile birlikte başlanabilecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2005 Salı 14:17:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?