17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir Gölü Havza Belediyeler Birliği toplandı

Beyşehir Belediye Meclisi Salonu’nda yapılan ve divan başkanlığını Kaymakam Cengiz Cantürk’ün gerçekleştirdiği ilk toplantıda, birliğin organları oluşturuldu. Havzada yer alan 23 belediyenin iştirak ettiği oluşumun hayata geçmesinin ardından, gerçekleştirilen ilk toplantıda, Beyşehir Gölü Havza Belediyeler Birliği Başkanlığı’na Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz seçildi.

 Tekinöz, bölgede oluşturulan birliğin, büyük bir güç olduğuna dikkat çekerek, "Havza içerisinde bulunan tüm belediyelerin sorunları bu güç birliği çatısı altında çözüme kavuşturulacaktır. Bu birlik, bölgeye yatırımcı çekecek, yatırımcının önünü açacak ve havzanın kanayan yarası olan ve sayıları her geçen gün artan işsizliğe de son verecektir. Ekonomik, kültürel ve sosyal yönden bölgemize çok büyük hizmetler vereceğimize inanıyorum" dedi.


Birliğin Başkan Vekilliğine seçilen Şarkikaraağaç Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir de, "Biz Isparta’ya bağlı olsak da, bu bölge hepimizin. Kendimizi, Beyşehir’den, Hüyük’ten, Derebucak’tan ve Derbent’ten ayırt etmiyoruz. Bu büyük oluşumun bölgemizde büyük çalışmalara imza atacağı kesin" dedi.


Meclis Başkanlığı’na seçilen Hüyük Belediye Başkanı Ahmet Temiz ise, bölgede şu ana kadar oluşturulan en büyük belediyeler birliğini kurduklarını ve hayata geçirdiklerini belirterek, "Bölgemiz için çok hayırlı bir hadise. Birlik demek güç demek, kuvvet demek, sorunların çözümü demek. Hepimize ve bölgemiz insanına hayırlı olsun" diye konuştu.


Birliğin organlarına seçilen diğer isimler ise şöyle:
"Meclis 2. Başkan Vekili: Halil Toprak (Çarıksaraylar Belediye Başkanı), Meclis katipleri: Ramazan Kaptan (Emen Belediye Başkanı), Mehmet Doğdu (Huğlu Belediye Başkanı), Encümen asil üyeleri: Hamdi Acar (Derbent Belediye Başkanı), Ali Mermer (Kıreli Belediye Başkanı), Hasan Ocaklı (Doğanbey Belediye Başkanı), Vedat Sabırlı (Kurucuova Belediye Başkanı), Encümen yedek üyeleri: Aşır Yüksel (Selki Belediye Başkanı), İsmail Gökmen (Kayabaşı Belediye Başkanı)"
Birlik Meclisi, ikinci olağan toplantısını eylül ayında yapmayı kararlaştırdı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 11:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?