22
Mayıs
2024
Çarşamba
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir Gölü'ne balık takviyesi

Balıkçılığın bitme noktasına geldiği Beyşehir Gölü’ne balık takviyesi yapıldı.


Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’na bağlı olarak Antalya’da faaliyet gösteren Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü’nden getirilen toplam 170 bin sazan balığı yavrusu, Gölkaşı Köyü sahillerinden Beyşehir Gölü’ne bırakıldı.

 
Sazan yavruları bulundukları havuz içerisinden kovalar yardımıyla Beyşehir Gölü’nde sazlıkların yoğun olarak yer aldığı kesimde sularla buluşturuldu. Antalya’dan aynı araçla getirilen 20 bin sazan yavrusu ise Yaylacık Göleti’ne bırakılmak üzere Seydişehir Tarım İlçe Müdürlüğü görevlilerine teslim edildi.

 
Konuyla ilgili bilgi veren Tarım İl Müdür Yardımcısı Ali Ergin, balık populasyonunu artırmak amacıyla Beyşehir Gölü’ne toplam 170 bin sazan yavrusu salındığını söyledi. Göllerdeki ekolojik dengeyi sağlamak amacıyla bundan önceki yıllarda da Antalya’dan getirilen balık yavrularının göle salındığını hatırlatan Ergin, “Bu yıl da takviye olarak toplam 170 bin sazan yavrusunu Beyşehir Gölü suları ile buluşturduk. Gölün dengesini koruyabilmek, balıkçılığın gelişmesini sağlamak için balık takviyelerine devam edeceğiz” dedi.

 
Yavru sazanların, sazlık alanların ağırlıklı olarak bulunduğu sahile salınış amacının, bu bölgede gelişip büyüyecekleri ve yaşamlarını sürdürmeyi sağlayacak alanlar olmasından kaynaklandığı bildirildi. Yetkililer, yavru sazan balıklarının 3 yıl içerisinde büyüyerek avlanabilecek olgunluğa erişebileceğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2007 Çarşamba 18:52:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?