19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir MYO'ya yeni bölüm isteniyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Beyşehir’e Selçuk Üniversitesi bünyesinde yeni bölümler açılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Tarihte Selçuklular ve Eşrefoğulları’na başkentlik yapmış olan Beyşehir’in çok zengin bir tarihi ve kültürel yapıya, doğal güzelliklere sahip olması nedeniyle üniversite şehri olmaya layık bir şehir olduğuna dikkati çeken Tekinöz, Beyşehir Meslek Yüksek Okulu’nun, üniversiteye geçiş için ilk adım olduğunu vurguladı.

Tekinöz, bu potansiyelin daha da artmasını ve okula yeni bölümler kazandırmak istediklerini ifade ederek, "Beyşehir Meslek Yüksek Okulu, Konya’nın ilçeleri itibariyle öğrenci sayısı en fazla olan yükseköğretim kurumlarından birisidir. Halen bin 500’ü aşkın öğrenci bulunan yüksek okula, yeni bölümler kazandırılması halinde ilçeye dışarıdan gelecek öğrenci sayısı artacaktır. Bunun ilçe ekonomisine yapacağı katkıyı önemsiyoruz. Halen turizm ve otel işletmeciliği, işletmecilik, muhasebe, turizm rehberliği, turizm ve seyahat işletmeciliği bölümlerini bünyesinde bulunduran yüksekokulumuza yeni bölümler kazandırmak istiyoruz. Göl potansiyelinin yanı sıra, tekstil sektörüne yönelik fabrikaların bulunduğu ilçemizde, özellikle mesleki branşlarda eğitim verebilecek tekstil ve su ürünleri bölümleri olabilir. Bu konuda, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı ile birlikte istişare halindeyiz. Yurt binamızın da hizmete girmesiyle birlikte bu potansiyelin daha da artırılabileceğini düşünüyoruz. Ancak, yeni bölümlerin kazandırılabilmesi için öncelikle bina sorununun çözülmesi gerekiyor. Bunun için de Belediye İş Merkezi’nin üst katlarında yarım kalan ek bir katımız var. Burayı ya da mevcut otogarın kullanılmayan üst katlarını bu yeni bölümler için değerlendirebiliriz, diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Tekinöz, önümüzdeki günlerde Beyşehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Caner Arabacı ile birlikte Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan’a da bu konudaki talepleri için bir ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

KONYA (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2004 Pazar 14:42:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?