18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir'de ceviz yüzleri güldürdü

Çevik, yakın geçmişte yörede dikilen fidanların meyvelerini vermeye başladığını da belirterek, "Tarım İlçe Müdürlüğümüzün öncülüğünde oluşturulan kapama bahçelerde geliştirilen ceviz üretiminden olumlu sonuçlar almaya başladık. Özellikle Bayavşar Beldesi’nde fidanla toprağın uyumu oldukça dikkat çekiyor. Çünkü, birkaç yıl gibi kısa süre içerisinde fidanlar meyve vermeye başladı. Bayavşar Beldemiz çok yakın bir süre sonra cevizin merkezi haline gelecek" dedi.
Beyşehir’in rakımı yüksek kesimlerinde ceviz üretimini yaygınlaştırmak istediklerini vurgulayan Çevik, önümüzdeki yıl her köye fidan dağıtacaklarını, birkaç yıl sonrasında ise bölgenin ceviz üretiminde söz sahibi bir konuma geleceğini söyledi.

Çiftçilere çukur ve taban arazilere fidan dikmemesi yönünde uyarı da yapan Çevik, şunları söyledi:

"Bayır alanlarda, az verimsiz yerler de olabilir; özellikle kireçsiz topraklarda ceviz çok kısa sürede gelişme gösterebilir. Bayavşar Beldemizde oluşturduğumuz kapama bahçede, toprak taşlı, killi ve organik maddeler yönünden de çok fakir olmasına rağmen ceviz fidanı gayet güzel gelişti. Burada Yalova ağırlıklı fidanlar dikilmişti. Şimdi ise yavaş yavaş meyve vermeye ve üreticimizin yüzü gülmeye başladı."

iha-beyşehir
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2004 Perşembe 12:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?