17
Mayıs
2024
Cuma
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir'de gün batımında balık keyfi

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde, olta avcılığına kentin bazı bölümlerinde izin verilmesinin ardından, sabahın erken saatlerinde ve güneş batmadan önce soluğu sahilde alan amatör balıkçılar, olta ile avlanmanın zevkini doyasıya çıkarıyor.
Beyşehir'de göl ve tabiatın ortaya çıkardığı doyumsuz güzellikler, özellikle bahar aylarında birarada izlenebiliyor. Günbatımı ile ünlü Beyşehir Gölü'nde, su ürünleri avlanma yasağı profesyonel anlamda devam ederken, amatör balık avcıları için getirilen serbestlik, olta tutkunlarının her gün sahilleri şenlendirmesini sağlıyor. Beyşehir'in yanı sıra çevre ilçelerden ve Konya il merkezinden eline oltasını alarak gelen yüzlerce kişi, kilometrelerce yolu katederek göl kenarına koşuyor. Ellerindeki olta ve misinalarla balık tutabilmek için çabalayan meraklılar, Beyşehir'in en güzel vakti olan akşam saatlerinde, özellikle günbatımında iki keyfi birden çıkarıyor. Yaz aylarının yaklaşmasına rağmen hala solmayan çiçekler, göl ve gurup vaktiyle bütünleşince, ortaya güzel manzaralar çıkıyor.
Beyşehir Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, ilçeyi olta turizmine açmak için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "Beyşehir'in güzelliklerini anlatmaya gerek yok. Ama tanıtımının, bugüne kadar yeterli düzeyde yapılamadığını düşünüyoruz. Olta avcılığı, çok güzel bir spor. Beyşehir, bu potansiyelini yeterince değerlendiremiyor. Yeni getirilen uygulama çok iyi oldu. İnsanlar kahve köşelerine gitmektense, amatör olarak olta avcılığı yaparak, hem dinleniyor hem de keyif alıyor. Beyşehir'in sahillerine el atarak, bu sporun daha da yaygınlaşmasını, ilçe dışından gelen insanların daha da artmasını planlıyoruz" dedi.
KONYA - İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2004 Cumartesi 16:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?