23
Mayıs
2024
Perşembe
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir'de Ulusal Mağara Günleri Sempozyum'u

Beyşehir'de Ulusal Mağara Günleri Sempozyumu’na ev sahipliği yapacak.

Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü, TÜBİTAK ve Türkiye Tabiatını Koruma Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenecek olan sempozyuma, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Prof. Dr. M. Kemal Yalınkılınç, Maden Tetkik Arama Genel Müdürü Mehmet Üzer ile milletvekilleri ve çok sayıda bürokrat ve mağara araştırmacıları ile konunun uzmanı profesörler katılacak.

Türkiye Tabiatını Koruma Derneği’nden yapılan açıklamada, mağara yoğunluğu bakımından Avrupa ülkeleri arasında ilk sıralarda yer alan ve mağara cenneti ülke olarak tanınan Türkiye’de, Ulusal Mağara Günleri Sempozyumu’nun Beyşehir’de yapılmasının planlandığı bildirildi. Açıklamada, "Bunun nedeni; jeolojik miras olarak Beyşehir ve Derebucak bölgesinin sempozyumun amacına uygun mağaralar ve doğal şekillere sahip olmasıdır. Ayrıca, bu bölgenin Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın içerisinde bulunması sempozyum yeri olarak seçilen bu bölgenin önemini bir kat daha artırmaktadır" denildi.

Sempozyumda, "Mağara nedir, nasıl oluşur", "Türkiye’de mağara kazıları", "Türkiye’de mağara turizmi ve Dim mağarası örneği", "Türkiye’deki mağara yarasalarının bazı biyolojik özellikleri", "Türkiye mağaraları", "Mağara ekosistemi ve yararlanma yolları", "Türkiye’de mağaracılığın gelişim süreci", "Beyşehir yöresi ve mağaraları", "Yerel yönetimler ve doğa", "Ülkemiz mağaralarının korunması ve kullanılmasında ulusal ve uluslar arası mevzuatın yeri", "Konya, Beyşehir ve Derebucak mağaraları", "Türkiye’de mağaraların turizmde kullanılma anlayışı ve uygulamaları" gibi konular ele alınacak.

Sempozyumun ikinci gününde de, Derebucak İlçesi’ne bağlı Çamlık Beldesi’ndeki dünyaca ünlü mağaralar yerinde gezilerek incelenecek. Son gün ise, Beyşehir Gölü ve çevresinde kültür gezisi gerçekleştirilecek.

 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2005 Salı 12:14:43
Güncelleme :22 Haziran 2005 Çarşamba 11:38:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?