19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir'de yardım kampanyası devam ediyor

Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Muhtaçlara Yardım Fonu Yönetim Kurulu’nun Eylül ayı içerisinde toplanarak, yardım talebinde bulunan ailelerden tahkikatı yapılmış 57 aileye, ihtiyaçlarına göre yaklaşık 5 milyar lira tutarında olan gıda, giyim, sağlık, eğitim yardımında bulunmayı kararlaştırdığını söyledi.

Karar üzerine, belirlenen muhtaç ailelere, yardım malzemelerinin gece geç saatlerde evlerine gidilerek dağıtıldığını belirten Belediye Başkanı Tekinöz, belediye öncülüğünde kurulan bu fona "hayır kapısı" adını verdiklerini söyledi.

Tüm Beyşehirlilerin bu konunun hem takipçisi hem de destekçisi olacağına inandığını kaydeden Tekinöz, "Fonun asıl amacı; sosyal güvenliği olmayan, çalışamayacak durumda yaşlı, güçsüz, hasta, sakat, fakir ve tedavi masrafını karşılayamayacak kadar fakir insanlarımız ile zeki ve üstün, başarılı olduğu halde eğitim imkanları bakımından maddi zorluklar içinde bulunup okullara gönderilememiş çocuklarımızın elinden tutmaktır. Belediye olarak İlçe Müftülüğümüz ile de bir yazışma yaptık ve yapılan yardımların dinimizce zekat yerine geçip geçmeyeceğine ilişkin yönelttiğimiz soruya, bazı şartlar yerine getirilmek kaydıyla dinimizce de zekat olarak kabul edilebileceği bilgisi verildi. Bu durumun da fonumuza olan yardım miktarını daha da artıracağını düşünüyoruz" dedi.

iha-beyşehir
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2004 Salı 12:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?