19
Mayıs
2024
Pazar
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir'de 'zorbalar' dükkan bastı

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde bir işyerini basan 8 kişi, dükkan sahibine silah zoruyla senet imzalattıktan sonra kayıplara karışırken, olayla ilgili olarak yakalanan bir kişi tutuklandı.
İddialara göre, Dalyan Mahallesi Hal İçi'nde balıkçılık yapan Star Balıkçılık'ın sahibi Bahtiyar Çorum'u telefonla arayarak gece saat 23.30 sıralarında dükkanına çağıran 8 kişi, oto alım satımı nedeniyle ağabeyi Ramazan Çorum'dan alacakları olduğunu ileri sürerek, alacaklarını tahsil edebilmek için silah zoruyla Bahtiyar Çorum'a 4 milyar 800 milyon liralık senet imzalattırdı. İşyerinin camlarını kıran, Bahtiyar Çorum ve sonradan işyerine gelen ağabeyi Ramazan Çorum'u yere yatırarak darp eden şahısların, iki kardeşin cebinde bulunan 850 milyon lirayı da gasp ettikleri iddia edildi. Dükkan sahibinin telefonu üzerine polisin olay yerine gelmesiyle, şahıslar bölgeden kaçtılar. Olayla ilgisi olduğu öne sürülen şüphelilerden isimleri belirlenen ve Konya'da galericilik yaptıkları öğrenilen H. H. A, M. A, H. Z. B ile Beyşehir'de ikamet ettiği belirtilen H. İ. K. (42) ve isimleri tespit edilemeyen iki kişi firari olarak aranırken, diğer şüpheli Selçuk Yusuf M. (36) ise polis tarafından yakalandı ve sorgulamasının ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Beyşehir Kapalı Cezaevi'ne konuldu.
Olay üzerine Konya'dan da Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nden gelen ekiplerin işyerinde inceleme yaptığı, işyeri sahibi ile kardeşinin ifadelerinin aldığı, tahkikatın sürdüğü ve diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı öğrenildi.
iha-konya
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2004 Pazartesi 14:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?