18
Mayıs
2024
Cumartesi
BEYŞEHİR - KONYA

Beyşehir'e müjdeli haber

Turizme açılmayı hedefleyen Türkiye'nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü'nünün çehresini değiştirecek proje onaylandı.

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük peyzaj projesi olan Beyşehir Gölü Doğal Sit Alanı Kıyı Düzenleme Projesi'nin hayata geçmesi için düğmeye bastı. Belediye Başkanı Nazif Tekinöz, Konya Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun onayına sunulan Beyşehir Gölü Doğal Sit Alanı Kıyı Düzenleme Projesi'nin kabul edilerek onaydan geçtiğini söyledi.

Projenin, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük peyzaj projesi olduğunu ve Beyşehir Gölü sahilindeki toplam 220 bin metrekarelik alanı kapsadığını belirten Tekinöz, "Yaklaşık 3.5 trilyon TL'ye mal olması tahmin edilen projenin hayata geçebilmesi için Beyşehir Belediyesi olarak düğmeye bastık ve onayın ardından altyapı çalışmalarına başladık. Ancak, böylesine büyük bir projenin Beyşehir Belediyesi'nin imkanları ile hayata geçmesi beklenemeyeceğinden, bu konuda başta Başbakanlık nezdinde girişimler olmak üzere, Dünya Bankası ve IMF fonlarından da maddi açıdan destek alabilmek için arayışlarımız devam ediyor" dedi.

Proje kapsamında DSİ Genel Müdürlüğü'nün gölün temizliğine ekipman yönünden katkıda bulunacağını da belirten Belediye Başkanı Tekinöz, şu bilgileri verdi: "Kıyı Düzenleme Projesi'nin 2-2.5 yıl içerisinde tamamlanarak hayata geçmesini bekliyoruz. Proje kapsamında, Beyşehir Gölü sahilinde suni plaj, kuş gözleme kulesi, Beyşehir Gölü'nü seyir terası, ahşap iskele, gezinti ve yürüyüş parkurları, süs havuzu, voleybol ve basketbol sahaları, çocuk oyun alanları, göl feneri, çocuk trafik eğitim alanı, çeşmeler, gezinti kayıklarının yanaşacağı bölge, şelaleler, alışveriş alanları, kamelya, anıt alanı, anfi gibi alanlar bulunacak. Bu proje tamamlandığında Beyşehir'in çehresi değişecek. Proje kapsamında şu anda kanalizasyon altyapı çalışmalarına başlandı ve drenajlar oluşturuluyor. Bu arada, yer altı otomatik sulama sistemi oluşturulacak bölgeye, yer altı elektrik kabloları da döşenecek. Bunun için MEDAŞ'ın ihalesi de bekleniyor. Bir program dahilinde yürütülecek çalışmaların önümüzdeki günlerde daha da hızlanmasını bekliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 14:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?